ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων: Άλλοθι στο Χρυσοχοϊδη παρέχει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ


«Αλλοθι στο αστυνομικό κράτος και στα ΜΑΤ να τσακίζουν δικαιώματα και ελευθερίες, να καταργούν την ελευθερία της έκφρασης, να κουρελιάζουν αδιαπραγμάτευτες συνταγματικές πρόνοιες, να κάνουν μπλόκο στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών, δίνει με επιστολή της προς τον υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ.. Μιχ. Χρυσοχοΐδη η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ».
Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη της ΕΣΗΕΑ «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» και μεταξύ άλλων τονίζει:
"Η σύμπραξη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που συγκροτούν οι 6 της πλειοψηφίας στην ΕΣΗΕΑ αλλά και στον ΕΔΟΕΑΠ, περιορίζεται στην επιστολή που συνυπογράφει και η Ένωση Φωτοειδησεογράφων που εντελώς συναινετικά αναφέρει ότι η ΕΣΗΕΑ προτίθεται:
-να ζητήσει μια συνάντηση με τον υπουργό για να συζητήσει "την “οριοθέτηση” των δημοσιογράφων, όπως αποτυπώνεται στο ως άνω σχέδιο, βαρύ πλήγμα δέχεται άμεσα η ενημέρωση των πολιτών, η οποία αποτελεί έναν εκ των πυλώνων της δημοκρατίας.
- να διευκρινίσουμε, στη συνάντηση, όλα τα καίρια ζητήματα στο Σχέδιο επιθυμούμε να έχουμε μία συνάντηση μαζί σας, το συντομότερο δυνατόν
".
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΔ , η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ  «αποδέχεται το νομοσχέδιο και προτείνει κάποιες διευκρινίσεις. Για ξεκάρφωμα όμως διαμαρτύρονται και για το «μάντρωμα» των δημοσιογράφων στη γωνία για να ΜΗΝ υπάρχει ενημέρωση. Τα δικαιώματα και οι ατομικές ελευθερίες είναι ψιλά γράμματα γι αυτούς».
Και συμπληρώνει η ανακοίνωση:
"Ήδη, στο βωμό της πανδημίας φρόντισαν από το πρώτο κύμα να ακυρώσουν τις δημοσιογραφικές ταυτότητες για να μην χαλάει η σκηνοθεσία Χαρδαλιά. και έτσι οι δημοσιογράφοι κυκλοφορούν ΜΟΝΟ κατόπιν αδείας!!... Οι συνεντεύξεις γίνονται δια αλληλογραφίας με απαντήσεις σε ερωτήσεις που υποβάλλονται από πριν για να πάρουν έγκριση!... Πρόκειται για προληπτική λογοκρισία χωρίς υπεκφυγές για να μην υπάρξει…. έξαρση της πανδημίας!!...
Το στρατηγείο της Κατεχάκη όμως με την ακριβοπληρωμένη διμοιρία – επικοινωνίας του υπουργού, έσπευσε να ανταποδώσει την χάρη στη παρέα της ΕΣΗΕΑ για το άλλοθι δηλώνοντας ότι οι δημοσιογράφοι θα είναι ελεύθεροι ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ:
 ορίζεται χώρος προστασίας τους, πριν τη συνάθροιση, ώστε να γνωρίζουν, εάν θέλουν να προστατευτούν σε περίπτωση επεισοδίων, ότι μπορούν αυτοβούλως να καταφύγουν εκεί.
 Ο aξιωματικός σύνδεσμος για τους δημοσιογράφους - φωτορεπόρτερ ορίζεται ώστε οποιαδήποτε στιγμή αισθανθούν ότι διατρέχουν κίνδυνο ή εάν υπάρχει απειλή ή τραυματισμός, να μπορούν να απευθυνθούν σε αυτόν και να ζητήσουν βοήθεια.
Απλώς με το τρόπο αυτό ο δρόμος θα έχει την δική του ιστορία αλλά όπως την γράφουν οι κάμερες του Μιχάλη. Θα την μοιράζουν τα drones της ασφάλειας από την μονταζιέρα της ΓΑΔΑ.
Και το ζήτημα... λύνεται. Αρχισυντάκτης γίνεται ο ΓΑΔάρχης Προβλέπεται… όμως καταφύγιο(!..) για όσους θα θέλουν το ρεπορτάζ έτοιμο!.. Αν υπάρξουν κάποια θύματα θα φταίνε. Δεν μπήκαν στο καταφύγιο.
ΥΓ:Ο μάρτυρας της ενημέρωσης συνάδελφος Κυπραίος που έπαιξε κορώνα γράμματα την ζωή και την υγεία του, κάνοντας ρεπορτάζ απέναντι στην βία κρότου λάμψης, παλεύει ακόμη για την τελική δικαίωση του… Με τους συνηγόρους της καταστολής να λένε ότι φταίνε οι κροτίδες και όχι αυτοί που τις έριξαν.
22.01.2020
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων"