ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Η Ελλη Στάη και η σεξουαλική παρενόχληση από εκδοτικό μεγαλοπαράγοντα

«Με φώναξε στο γραφείο του, κλείδωσε την πόρτα και μου επιτέθηκε κατευθείαν!»
 

Δυο χρόνια μετά την αποκάλυψη της τραυματικής της εμπειρίας από την σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε, η δημοσιογράφος Έλλη Στάη, με αφορμή τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου και τη χιονοστιβάδα καταγγελιών που προκάλεσαν, με άρθρο της στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, επισημαίνει.. ότι πριν 35 χρόνια δεν είχε ούτε τη δύναμη ούτε την αίσθηση πως μπορεί να το καταγγείλει, να το πει οπουδήποτε.
Μάλιστα, αναφερόμενη στη συνέντευξη που είχε δώσει το 2019 στον Αντώνη Σρόιτερ, υπογραμμίζει ότι το θέμα πήρε μια κουτσομπολίστικη διάθεση αφού ακόμα και 35 χρόνια μετά, κόμματα, ΜΜΕ και επαγγελματικά σωματεία δεν ήταν έτοιμα να αντιμετωπίσουν το θέμα με σοβαρότητα.
Τότε είχε πει για την σεξουαλικη παρενόχληση που δέχτηκε από τον τότε διευθυντή της: 
«Μία μέρα με φώναξε στο γραφείο του να για την δουλειά, κλείδωσε την πόρτα και μου επιτέθηκε σωματικά κατευθείαν! Είπα “αν δεν ξεκλειδώσετε τώρα την πόρτα, θα πατήσω τις φωνές, θα ουρλιάξω!”. Άνοιξε την πόρτα και βγήκα έξω». με φώναξε στο γραφείο του να για την δουλειά, κλείδωσε την πόρτα και μου επιτέθηκε σωματικά κατευθείαν!» (δείτε ΕΔΩ).

«Όταν πριν από περίπου δύο χρόνια σε μια εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ στον ALPHA, μιλώντας για τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η γυναίκα στον επαγγελματικό της χώρο, είχα πει αυθόρμητα για την παρενόχληση που είχα δεχτεί από τον εκδοτικό μεγαλοπαράγοντα της εποχής, είχαν περάσει ήδη 35 χρόνια. Παρόλο που ο δικός μου χαρακτήρας με έκανε να ανοίξω την πόρτα και να φύγω τρέχοντας, να παραιτηθώ κάτω από την απειλή πως δε θα βρω αλλού δουλειά, δεν είχα ούτε τη δύναμη ούτε την αίσθηση πως μπορώ να το καταγγείλω, να το πω οπουδήποτε. Τότε το έθαψα στο πέρασμα του χρόνου, προσπαθώντας να πραγματοποιήσω αυτά που ήθελα στη ζωή μου», γράφει στα ΝΕΑ η Έλλη Στάη.
Η δημοσιογράφος εκφράζει την ελπίδα πως έρχεται η ώρα της ωριμότητας και για την ελληνική κοινωνία να ανοίξει διάπλατα τη δημόσια συζήτηση για τέτοιου είδους θέματα, που αποτελούν κρίσιμο στοιχείο για την ποιότητα της ζωής μας προς το μέλλον.