ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Να γιατί βλέπουμε ΕΡΤ3: Σαββατοκύριακο με κλασσική μουσική και καλές ταινίες πρώτης προβολής

The armed man – concert for peace

Πρωινά με κλασσική μουσική και βράδια με ταινίες έχει το Σαββατοκύριακο στην ΕΡΤ3.
Το πρωί του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου (8:30) θα προβληθεί η συναυλία για τον εορτασμό της 150ης επετείου του εθνικού συνθέτη της Δανίας, Carl Nielsen, με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα.. της Δανίας υπό τη διεύθυνση του Fabio Luisi, «Fabio Luisi conducts the DNSO: Rachmaninoff / Ο Fabio Luisi διευθύνει την Εθνική Ορχήστρα της Δανίας:Ραχμάνινοφ».
Το πρωί της Κυριακής 24 Ιανουαρίου (8:45) θα μεταδοθεί μια μουσική παράσταση για την ειρήνη, «Ο ένοπλος άνδρας – κονσέρτο για την ειρήνη / The armed man – concert for peace», έργο του Ουαλού συνθέτη Sir Karl Jenkins, το πλέον ερμηνευμένο έργο συνθέτη που βρίσκεται εν ζωή.
Το βράδυ του Σαββάτου (23:00) θα απολαύσουμε την δραματική ταινία, ισπανικής παραγωγής «A cat, a Chinese guy and my father/Μια γάτα, ένας Κινέζος και ο πατέρας μου», σε σκηνοθεσία του Paco R. Baños, με τους Natalia de Molina, Alberto Jo Lee, Miguel Borges.
Το Σαββατοκύριακο θα κλείσει το βράδυ της Κυριακής (23:00) με το οικογενειακό δράμα, γαλλικής παραγωγής, με τίτλο «Ιls ont échangé mon enfant /Δεσμοί καρδιάς», βασισμένο σε αληθινή ιστορία, σε σκηνοθεσία της Agnès Obadia, με τους Julie De Bona, Agustín Galiana, Sonia Rolland.

«Fabio Luisi conducts the DNSO: Rachmaninoff / Ο Fabio Luisi διευθύνει την Εθνική Ορχήστρα της Δανίας: Ραχμάνινοφ». Σ’ αυτήν την συναυλία, όπου ο γνωστός Ιταλός διευθυντής ορχήστρας Fabio Luisi διευθύνει την Εθνική Ορχήστρα της Δανίας, οι ακροατές έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την γεμάτη ειρωνεία Συμφωνία Νο.6 του Nielsen, αλλά και το Κοντσέρτο για Πιάνο No.4 του Ραχμάνινοφ με σολίστ την παγκοσμίου φήμης Γαλλίδα πιανίστα Lise de la Salle. Αυτό το λιγότερο γνωστό κοντσέρτο του Ραχμάνινοφ χαρακτηρίζεται από έντονους χρωματισμούς και μια ξεχωριστή ποιότητα που θυμίζει τζαζ. Η συναυλία ηχογραφήθηκε στο DR Koncerthuset στην Κοπεγχάγη της Δανίας, το 2017.

«Ο ένοπλος άνδρας – κονσέρτο για την ειρήνη / The armed man – concert for peace», έργο του Ουαλού συνθέτη Sir Karl Jenkins. Αυτή η παράσταση είναι η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ και ερμηνεύθηκε μοναδικά σε συγχρονισμό με μια ειδικά σχεδιασμένη ταινία πολεμικού αρχείου, που ενισχύει την αφήγηση του έργου - την διαδρομή μέχρι τον πόλεμο, τον ίδιο τον πόλεμο και τις συνέπειες του. Η ταινία, που προβάλλεται σε πέντε γιγαντιαίες οθόνες, προσφέρει ένα οδυνηρό σκηνικό στην κινούμενη μουσική αφήγηση, παρέχοντας στο κοινό μια ισχυρή και συναισθηματική εμπειρία πολυμέσων. Σε αυτήν την πραγματικά μοναδική ιστορική περίσταση ο Sir Karl Jenkins διευθύνει την Παγκόσμια Ορχήστρα για την Ειρήνη (World Orchestra for Peace) και περίπου 2.000 τραγουδιστές από σχεδόν 30 χώρες, που τραγουδούν μαζί στο Βερολίνο.


«A cat, a Chinese guy and my father/Μια γάτα, ένας Κινέζος και ο πατέρας μου»
. Η Τζορτζ είναι αγοραφοβική και δεν μπορεί να απομακρυνθεί περισσότερο από 522 βήματα από το σπίτι της. Μια μέρα, η γάτα της την αναγκάζει να ξεκινήσει ένα ταξίδι από την Ισπανία μέχρι την πατρίδα της, την Πορτογαλία. Στην πορεία, ολόκληρος ο κόσμος της Τζορτζ αρχίζει να μεγαλώνει. Η σκηνοθεσία είναι του Paco R. Baños. Παίζουν: Natalia de Molina, Alberto Jo Lee, Miguel Borges.

«Ιls ont échangé mon enfant /Δεσμοί καρδιάς». Η ανύπαντρη μητέρα Sophie Serrano ανακαλύπτει πως η πρωτότοκη κόρη της, Manon, αντικαταστάθηκε με ένα άλλο μωρό στο νοσοκομείο πριν εννέα χρόνια. Όσο προσπαθεί να προστατέψει την Manon από τα συγκλονιστικά νέα, σύντομα ανακαλύπτει το βιολογικό της παιδί, τη Mathilde. Τώρα είναι μπροστά σ’ ένα δίλημμα. Πρέπει να παλέψει για να κρατήσει τη Mathilde.ή να αφοσιωθεί πλήρως στη Manon, που έχει συγκλονιστεί μετά απ’ αυτήν την αποκάλυψη; Σκηνοθεσία: Agnès Obadia. Παίζουν οι: Julie De Bona, Agustín Galiana, Sonia Rolland.