ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ κατά Χρυσοχοΐδη: «Δέχεται βαρύ πλήγμα η ενημέρωση των πολιτών»


Επείγουσα συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζήτησαν με επιστολή τους τα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος ώστε να διευκρινιστούν.. ζητήματα που προκύπτουν από το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων, το οποίο παρουσίασε ο υπουργός.
Στην κοινή επιστολή ΕΣΗΕΑ και ΕΦΕ αναφέρονται τα εξής:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΦΕ εκφράζουν την αντίθεση και τον προβληματισμό τους για το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων, που παρουσιάσατε, όσον αφορά στο ρόλο και την παρουσία των δημοσιογράφων κατά την διάρκεια των δημόσιων συναθροίσεων.
Με την “οριοθέτηση” των δημοσιογράφων, όπως αποτυπώνεται στο ως άνω σχέδιο, βαρύ πλήγμα δέχεται άμεσα η ενημέρωση των πολιτών, η οποία αποτελεί έναν εκ των πυλώνων της δημοκρατίας.
Προκειμένου να διευκρινίσουμε όλα τα καίρια ζητήματα στο Σχέδιο επιθυμούμε να έχουμε μία συνάντηση μαζί σας, το συντομότερο δυνατόν.
Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων».

Υπενθυμίζεται ότι για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν διαδηλώσεις ή άλλες δημόσιες συναθροίσεις, το σχέδιο προβλέπει ότι «η Αστυνομία θα οριοθετήσει ένα συγκεκριμένο χώρο για τους δημοσιογράφους και ένας ορισμένος εκ των προτέρων αξιωματικός θα λειτουργεί ως σύνδεσμος και δίαυλος επικοινωνίας μαζί τους καθ' όλη τη διάρκεια της συνάθροισης, έχοντας ως στόχο τη συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση».
Σημειώνεται ότι ο φωτορεπόρτερ Άρης Μεσσήνης, σχολιάζοντας το σχέδιο  Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων έγραψε: «Την "προστασία" σας την έχω νοιώσει στο σώμα μου πάμπολλες φορές! Όσο για το αποτέλεσμα της μονομερούς απόφασης της "δημοκρατικής" κατά τα αλλά κυβέρνησης για τον επιπλέον έλεγχο της ενημέρωσης, το σώμα μου και ελπίζω όλων των συναδέλφων μου, αντέχει κι άλλο ξύλο».