ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Ποινή φυλάκισης έξι χρόνων με αναστολή στον Λαυρεντιάδη


Κάθειρξη έξι ετών με αναστολή μέχρι το Εφετείο επιβλήθηκε τελικά στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος μαζί με οκτώ εκ των συγκατηγορουμενων του για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων, ύψους 792 εκ. ευρώ της Proton Bank.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε στους υπόλοιπους κατηγορούμενους ποινές.. πέντε έως έξι ετών, ενώ δόθηκε σε όλους ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση τους. Σε όλους τους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.
Kόντρα στην εισαγγελική πρόταση, στα «μαλακά» έριξε η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τους περισσότερους κατηγορούμενους για τα λεγόμενα επισφαλή δάνεια της Proton Bank. Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου, τον Ιούλιο του 2020 καταλόγιζε σε 27 άτομα τα αδικήματα, κατά περίπτωση, της απάτης, της συνέργειας σε απάτη, της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση 16 κατηγορούμενων, μεταξύ αυτών και μελών της οικογένειας του Λαυρεντιάδη, κρίνοντας ότι δεν αποδείχθηκε η συμμετοχή τους στην εξεταζόμενη απάτη.
Σημειώνεται πως ο Λαυρεντιάδης, ο οποίος παρέμεινε για 19 μήνες στη φυλακή γι' αυτήν την υπόθεση, δεν έχει ξεμπερδέψει με τις δικαστικές του περιπέτειες, καθώς εναντίον του (και άλλων 11 προσώπων) έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, ύστερα από μήνυση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), με καταγγελλόμενη ζημία σε βάρος της επιχείρησης άνω των 115 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, αντιμετωπίζει και δίωξη για ηθική αυτουργία σε απάτη κατ' εξακολούθηση, καταδολίευση δανειστών κατ' εξακολούθηση και ψευδή δήλωση για την εμπλοκή του στην υπόθεση της ELFE και των χημικών της Ν. Καρβάλης.