ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Βούλευμα εκθέτει την ομάδα «Δράση» του Μ. Χρυσοχοΐδη


Oμόφωνο και απαλλακτικό το υπ’ αριθμόν 3368/2020 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών αποφαίνεται ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ενοχής σε βάρος τριών συλληφθέντων στα Εξάρχεια τα μεσάνυχτα της 8ης Μαρτίου 2020 και εκθέτει τον τρόπο δράσης της ΕΛ.ΑΣ. του.. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Σύμφωνα με τους δικαστές, η υπόθεση δεν μπορεί να σταθεί δημόσια στο ακροατήριο επειδή δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής και έτσι οι κατηγορούμενοι -που χτυπήθηκαν από τους αστυνομικούς με γροθιές, κλοτσιές και κλομπιές και απολογήθηκαν ενώπιον ανακρίτριας για τρία κακουργήματα και ένα πλημμέλημα που αφορούσε τραυματισμό αστυνομικού- δεν παραπέμπονται σε δίκη.
Απαλλακτική ήταν και η πρόταση που υπέβαλε στο Συμβούλιο η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών, Παναγιώτα Ιωαννίδου, στην οποία περιγράφονται τα πραγματικά περιστατικά σύμφωνα με την αστυνομική προανάκριση και την κύρια ανάκριση.

- περισσότερα στο ρεπορτάζ της Γιώτας Τέσση στην Εφημερίδα των Συντακτών (ΕΔΩ)