ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Τα πρώτα παρατράγουδα με τους εμβολιασμούς

Το πρώτο κύμα των εμβολιασμών ξεκίνησε στην Ευρώπη με τα πρώτα προβλήματα να εντοπίζονται στην Γερμανία.
Η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού άρχισε την Κυριακή με καθυστερήσεις σε αρκετές πόλεις της Γερμανίας αφού το ιατρικό προσωπικό εντόπισε κάποιες παρατυπίες στην ψύξη των εμβολίων που παρήγαγαν οι BionTech και Pfizer.
«Κατά την ανάγνωση των οδηγιών..

(που εσωκλείονταν στα κουτιά) για τις απαιτούμενες θερμοκρασίες, προέκυψαν αμφιβολίες σχετικά με τη συμμόρφωση στις προδιαγραφές που αφορούν την ψύξη των εμβολίων», ανέφερε σε δήλωση του στο Reuters το Επαρχιακό Γραφείο του Lichtenfels, στο βόρειο τμήμα της μεγαλύτερης πολιτείας της Γερμανίας.
Το εμβόλιο των Pfizer/BionTech, το οποίο χρησιμοποιεί τη νέα τεχνολογία mRNA, πρέπει να φυλάσσεται σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες περίπου -70 βαθμούς Κελσίου για να παραμείνει αποτελεσματικό πριν αποσταλεί σε κέντρα διανομής.
Η Pfizer έχει σχεδιάσει ειδικά κιβώτια αποστολής γεμάτα με ξηρό πάγο για να αποτρέψει την καταστροφή του εμβολίου κατά τη μεταφορά. Οι δόσεις μπορούν να διατηρηθούν σε ειδικά ψυγεία για έως και έξι μήνες ενώ κατά την αποστολή τους στο νοσοκομεία, στα απλά ψυγεία που φυλάσσονται, αντέχουν για πέντε ημέρες (στους 2C έως 8 βαθμούς Κελσίου).
Εκτός από το Lichtenfels, οι πόλεις Coburg, Kronach, Kulmbach, Hof, Bayreuth και Wunsiedel της βόρειας Βαυαρίας ανέβαλαν τον εμβολιασμό εκφράζοντας αμφιβολίες για την τρόπο διατήρησης της «ψυχρής αλυσίδας» κατά τη διανομή των εμβολίων.
«Οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού δεν προσδιορίζονται με το ποιος εμβολιάζει ταχύτερα ή ποιος κάνει τις περισσότερες δόσεις. Η ασφάλεια και η ευσυνείδητη εργασία προς όφελος του πληθυσμού έχουν την υψηλότερη προτεραιότητα », δήλωσε (Reuters) ο Oliver Baer, διοικητής της περιφέρειας του Hof.
Παρόμοια προβλήματα καθυστερήσεων παρατηρούνται επίσης στην πόλη Augsburg της νότιας Βαυαρίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Merkur.

- efsyn.gr