ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Πρώτο περιστατικό αλλεργίας στην Ελλάδα από το εμβόλιο

Ένα περιστατικό αλλεργίας από το εμβόλιο του κορoνοϊού, ανακοίνωσε η Επιτροπή για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα.
Ο γενικός γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους υποστήριξε ότι στους χθεσινούς εμβολιασμούς που έγιναν στη χώρα μας με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, παρατηρήθηκε  αλλεργική αντίδραση μόνο σε έναν εμβολιασθέντα.Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, πρόκειται για ειδικευόμενη γιατρό στο Αττικόν η οποία είναι καλά και συνεχίζει να δουλεύει.
Συγκεκριμένα, σε έναν από τους συνολικά 471 εμβολιασμούς εμφανίστηκε μη σοβαρό αλλεργικό περιστατικό. «Οι αλλεργικές αντιδράσεις για το εμβόλιο είναι σπάνιες», είπε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, τονίζοντας ότι οι απλές αλλεργικές αντιδράσεις δεν αποτελούν αντένδειξη για τον εμβολιασμό.
Επιπλέον, τόνισε ότι η αλλεργική ρινίτιδα δεν είναι ένας λόγος για να μην εμβολιαστεί κάποιος. Σύμφωνα με την ίδια «μόνο οι σοβαρές αλλεργίες που μπορεί να οδηγήσουν κάποιον σε νοσοκομείο με ενδοφλέβια χορήγηση φαρμάκων είναι ένας λόγος να μην εμβολιαστεί κανείς».