ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Παράταση lockdown με αυστηρότερα μέτρα από αύριο

Αυστηρότερα μέτρα για μια εβδομάδα, αρχής γενομένης από τα ξημερώματα της Κυριακής 3 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Η παράταση του lockdown μετατίθεται έως τις 11 Ιανουαρίου με στόχο να βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα και να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην ανωτέρω ημερομηνία.
Από τις 6 το πρωί της Κυριακής.. 3 Ιανουαρίου έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου η απαγόρευση βραδινής κυκλοφορίας επανέρχεται στις 9 το βράδυ και θα ισχύει έως τις 5 το πρωί. Μόνη εξαίρεση οι εργαζόμενοι και όσοι έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.
Παράλληλα, σταματά η λειτουργία καταστημάτων με τη μέθοδο του click away, καθώς και η λειτουργία βιβλιοπωλειών, κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής και ΚΤΕΟ. Κλειστές και οι εκκλησίες. Ωστόσο η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς, διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Επίσης απαγορεύονται και πάλι οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.
Υπενθυμίζεται ότι ο μέχρι τώρα σχεδιασμός προέβλεπε lockdown έως τις 7 Ιανουαρίου, αλλά λόγω των εορτών και δεδομένης της κινητικότητας τις ημέρες που προηγήθηκαν για τα γιορτινά τραπέζια αλλά και με τα κρούσματα και τους διασωληνωμένους σε υψηλά ακόμα επίπεδα παρά το σχεδόν δίμηνο απαγορευτικό, κρίθηκε επιβεβλημένη η παράταση των μέτρων.
Χθες, σε σύνολο 28.000 διαγνωστικών τεστ εντοπίστηκαν 597 νέα κρούσματα και καταγράφηκαν άλλοι 43 θάνατοι. Σε ΜΕΘ εξακολουθούν να νοσηλεύονται 429 άτομα.
Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα θα αξιολογηθεί πάλι στο τέλος της 2ης εβδομάδας του Ιανουαρίου και θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.