ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

Γλυκές Αλχημείες εμπνευσμένες από την Ευρώπη

Οι «Γλυκές Αλχημείες», αυτό το Σάββατο 2 Ιανουαρίου στις 20.00, στο OPEN, είναι αφιερωμένες στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, μέλος της οποίας έγινε πριν 40 χρόνια και η Ελλάδα! Μαγειρικές συνήθειες, γαστρονομικές απολαύσεις, τοπικά προϊόντα και πολλή έμπνευση «ταξιδεύουν» ανάμεσα στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώνοντας με αυτόν τον τρόπο εκατομμύρια ανθρώπους στη Γηραιά Ήπειρο. Ο Στέλιος Παρλιάρος επιλέγει 4 χαρακτηριστικά γλυκά από 4 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και γιορτάζει την επέτειο που άλλαξε την ιστορία της χώρας μας με τον πιο γλυκό τρόπο!
Η Δανία αποτελεί έναν από τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης. Το γλυκό που επέλεξε να φτιάξει ο Στέλιος είναι ένα κλασικό δανέζικο κέικ από την πόλη Brovst που ονομάζεται -όχι άδικα- dream cake!
Από ένα επεισόδιο - αφιέρωμα στη ζαχαροπλαστική της Ευρώπης δε θα μπορούσε να λείπει η Γαλλία. Με το χαρακτηριστικό σχήμα αχιβάδας, οι διάσημες Madeleines είναι μικρά αφράτα κεκάκια, στα οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.
Στη συνέχεια, την εμφάνισή της στον πάγκο του Στέλιου κάνει η Ελλάδα με ένα κέρασμα, παραδοσιακό και αγαπημένο, το αμυγδαλωτό, που ξυπνά μνήμες από στιγμές γιορτής και χαράς και κερδίζει τις εντυπώσεις.
Για το τέλος, ο Στέλιος κρατάει μία πασίγνωστη τούρτα, μια εντυπωσιακή black forest, με σοκολατένιο παντεσπάνι, αφράτη σαντιγί και λαχταριστά αγριοκέρασα, που έρχεται από τη Γερμανία στο τραπέζι μας.
Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, ο Στέλιος ετοιμάζει τις συνταγές παρέα με τον εννιάχρονο Θανάση Μαυρογιάννη συμβολίζοντας έτσι με τον πιο αισιόδοξο τρόπο το μέλλον της ευρωπαϊκής οικογένειας.
Ένα απολαυστικό ταξίδι γεύσεων στην Ευρώπη, στις «Γλυκές Αλχημείες», με τον Στέλιο Παρλιάρο αυτό το Σάββατο 2 Ιανουαρίου στις 20.00, στο OPEN