ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Δύο ήττες σε λιγότερο από 24 ώρες...


Σε πανικό το Μέγαρο Μαξίμου...

Πριν περάσουν 24 ώρες από την άτακτη υποχώρηση του πρωθυπουργού στο θέμα της συμμετοχής των χαμηλοσυνταξιούχων στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και το... εξευτελιστικό άδειασμα του αρμόδιου υπουργού, Γιάννη Βρούτση, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ανακρούσει πρύμναν και στο θέμα του εμβολιασμού των επωνύμων, αφήνοντας εκτεθειμένο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.
Παρότι τα μπουκωμένα ΜΜΕ έδειξαν κατανόηση και στα δύο θέματα -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων-, η κατακραυγή από τα social media ήταν τόσο έντονη που ανάγκασε την κυβέρνηση σε δύο υποχωρήσεις μέσα σε ένα μόλις 24ωρο.
Οι δύο υποθέσεις δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει περάσει το σημείο καμπής όπου οι αστοχίες και οι γκάφες περνάνε δίχως κόστος. Επίσης καταδεικνύεται ότι τα μπουκωμένα ΜΜΕ δεν διαχειρίζονται πλέον κατά το δοκούν την κοινή γνώμη που σε σημαντικό βαθμό διαμορφώνεται από τα social media.
Δείχνουν επίσης την ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους στην πρόβλεψη και στον σχεδιασμό αλλά και την ευκολία με την οποία ο πρωθυπουργός αδειάζει τους υπουργούς του προκειμένου να διασώσει την προσωπική του εικόνα. Γιατί φυσικά είναι αστείο να νομίζει κανείς ότι στο θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αποφάσισε ο Γιάννης Βρούτσης και στο θέμα του εμβολιασμού οποιοσδήποτε άλλος πέραν του Κυριάκου Μητσοτάκη.
- από κείμενο του Σπ. Γκουτζάνη στο documentonews