ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Επικοινωνιακή Πανούκλα


Του Αντρέα Παναγόπουλου

Υπάρχουν γεγονότα που δεν σηκώνουν πολλά λόγια και αναλύσεις καθώς από μόνο τους περιγράφουν μία ευρύτερη εικόνα και πυροδοτούν την οργή και τον αποτροπιασμό. Τέτοιο γεγονός είναι η άνευ προηγουμένου κίνηση δεκάδων κυβερνητικών στελεχών να παρακάμψουν κάθε κανόνα ηθικής και κάθε υγειονομική προτεραιότητα σπεύδοντας να.. εμβολιαστούν ως πρώτοι των πρώτων.
Οσο σημαντικός ήταν για συμβολικούς λόγους ο εμβολιασμός της Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και των άλλων αρχηγών των κομμάτων, του Α/ΓΕΕΘΑ και ενός ιερωμένου, άλλο τόσο αποτρόπαια, απάνθρωπη, αντικοινωνική και βαθύτατα ανήθικη είναι η παρέλαση ανώτερων και μεσαίων κυβερνητικών στελεχών στα εμβολιαστικά κέντρα.
Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν την παραμικρή επίγνωση της τραγωδίας που ζει η χώρα και οι συμπολίτες τους αλλά ούτε και του ρόλου τους μέσα στο κοινωνικό σύνολο ή και να έχουν προσπαθούν, όπως οι μαυραγορίτες της Κατοχής, να εκμεταλλευθούν με κάθε τρόπο κάθε ευκαιρία τους παρουσιάζεται.
Πρόκειται για πρόσωπα που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να εξοβελιστούν ισοβίως από τη δημόσια σφαίρα ως φορείς μία παράλληλης με την πανδημία και εξίσου επικίνδυνης επικοινωνιακής Πανούκλας.
Η εικόνα ντροπής γίνεται ακόμη πιο καθαρή από τα παραδείγματα που δίνουν κάποιοι άνθρωποι που ενώ έχουν τη δυνατότητα να παρακάμψουν την “ουρά” δεν το κάνουν. Ας αναφέρουμε δύο μόνο:
  • Της πρωθυπουργού της Δανίας Mette Frederiksen, που στις 27 Δεκεμβρίου η οποία απάντησε σε όσους την ρωτούσαν “γιατί δεν κάνει το εμβόλιο πρώτη, ως πρωθυπουργός”: “Στη Δανία, αποφασίσαμε οτι οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και το προσωπικό πρώτης γραμμής των νοσοκομείων θα εμβολιαστεί πρώτα. Το κάναμε για να αποτρέψουμε σοβαρές ασθένειες και θανάτους. Απο τη στιγμή που δεν ανήκω σε ομάδα υψηλού κινδύνου, θα περιμένω να έρθει η σειρά μου”.
  • Και του επικεφαλής της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο της εταιρίας του, προσθέτοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλα στελέχη της Pfizer δεν πρόκειται να κλέψουν τη σειρά κανενός.
Αυτή είναι στάση ζωής ανθρώπων που τιμούν τη θέση τους και ενδιαφέρονται για το κοινωνικό σύνολο. Το αντίθετο είναι, θα το ξαναπούμε, βαθιά ανήθικο και απάνθρωπο. Οπως απάνθρωπο είναι και το τηλεοπτικό σόου στο οποίο πρωταγωνιστούν ως θλιβεροί κομπάρσοι.
Το χειρότερο είναι πως πολλοί από αυτούς είναι και υπεύθυνοι υλοποίησης του εμβολιαστικού σχεδιασμού.
Όλεθρος!

- το κείμενο του Α. Παναγοπουλου είναι από το anatropinews