ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Μόνο το 40% των νοσηλευτών δήλωσαν ότι θα εμβολιαστούν

Στους γιατρούς το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει στο 60%


Μόλις ένα ποσοστό 40% των νοσηλευτών δήλωσε ότι θα εμβολιαστεί, αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός . Όπως εξήγησε, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι η διαδικασία ήταν πολύ στενή χρονικά, καθώς την Πέμπτη το υπουργείο.. Υγείας απέστειλε ένα έγγραφο υπεύθυνης δήλωσης ζητώντας από το υγειονομικό προσωπικό να το συμπληρώσει με προθεσμία μόλις ένα 24ωρο.
Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ρ/σ  ΘΕΜΑ 104.6, πολλοί διατήρησαν επιφύλαξη όχι όμως άρνηση, ζητώντας περισσότερη ενημέρωση. Γι' αυτό, όπως είπε, η ΠΟΕΔΗΝ, έχει ζητήσει να γίνει με ανοιχτή διαδικασία ο εμβολιασμός των υγειονομικών, οι οποίοι και θα έχουν προτεραιότητα. «Με τη σωστή ενημέρωση θα καμφθούν οι όποιες επιφυλάξεις», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι στους γιατρούς το αντίστοιχο ποσοστό που δήλωσε ότι θα εμβολιαστεί φτάνει στο 60%.
Απευθυνόμενος εμμέσως στους συναδέλφους του ο κ. Γιαννάκος, σημείωσε ότι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα παγκοσμίως περί τα 3,5 εκατομμύρια ανθρώπων, χωρίς να παρουσιαστούν παρενέργειες.
Μιλώντας δε για την αλλεργική αντίδραση που παρουσίασε μια γιατρός στο ΑΤΤΙΚΟΝ, ο κ. Γιαννακός ξεκαθάρισε ότι ήταν ήπια αντίδραση και αντιμετωπίστηκε αμέσως χωρίς πρόβλημα. Εξήγησε παράλληλα, ότι χρειάζεται ιατρικό προσωπικό και στα εμβολιαστικά κέντρα, ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα ανάλογα περιστατικά.
Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο κ. Γιαννακός θα προσφύγει στην δικαιοσύνη μετά της γιορτές για τις αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έκαναν λόγο για χορήγηση φυσιολογικού ορού αντί του εμβολίου στον πρωθυπουργού. «Θίγουν την τιμή και την υπόληψη των υγειονομικών», τόνισε.