ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Τέλος στον "προνομιακό" εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών μετά την κατακραυγή

Τέλος στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών βάζει το Μέγαρο Μαξίμου μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε και το θέμα που προέκυψε στο νοσοκομείο "Σωτηρία" με την αναβολή εμβολιασμών υγειονομικών.
Όπως ανέφερε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στον ρ/σ των "Παραπολιτικών", "ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στον εμβολιασμό του πρωθυπουργού και της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και ολοκληρώνεται σήμερα με τον εμβολιασμό του κ. Κουτσούμπα".
"Από εκεί και πέρα υπήρξε μια λίστα που αφορούσε κρίσιμες λειτουργίες του κράτους και της κυβέρνησης. Μέχρι χθες εμβολιάστηκαν 66 κυβερνητικά στελέχη και κρατικοί λειτουργοί από τους 128 που επρόκειτο να εμβολιαστούν και εδώ κλείνει η λίστα", συμπλήρωσε η ίδια.
Η αν. κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι το Μέγαρο Μαξίμου αποδοκιμάζει τις πανηγυρικές αναρτήσεις υπουργών και κυβερνητικλων στελεχών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή των εμβολιασμό τους, χωρίς όμως να εξηγεί γιατί καταρτίστηκε αυτή η "διευρυμένη" λίστα των 128.
Πάντως αξίζει να σημειιωθεί ότι κανένα από τα κυβερνητικά στελέχη που πήγε να εμβολιαστεί, δεν πήγε αυτοβούλως, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός από το Μαξίμου, για το ποιοι και πόσοι θα εμβολιαστούν.
Την Τρίτη άλλωστε, ο αρμόδιος υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας έριχνε την ευθύνη στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, αναφορικά πάντα με το γεγονός ότι πολλοί κυβερνητικοί παράγοντες έχουν ήδη εμβολιαστεί σε αντίθεση με υγειονομικούς.
"Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενέκρινε το να εμβολιαστούν κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες. Μαζί με τους χιλιάδες υγειονομικούς που θα εμβολιάσουμε και μετά τα γηροκομεία μας, τις κλειστές δομές και μετά τις ευπαθείς ομάδες, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έδωσε αυτή την δυνατότητα, για λόγους ασφαλείας, για να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί το κράτος" επιχειρούσε να εξηγήσει ο ίδιος.