ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Εκατοντάδες πουλιά νεκρά στη Ρώμη λόγω των πυροτεχνημάτων


Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εικόνα με εκατοντάδες νεκρά πουλιά στους δρόμους της Ρώμης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, λόγω των πυροτεχνημάτων.
Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων μιλούν για «σφαγή». Βίντεο δείχνουν τα πουλιά κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης να ειναι πεσμένα στο έδαφος.. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί η αιτία θανάτου, ωστόσο η Παγκόσμια Οργάνωση για την Προστασία των Ζώων ανέφερε ότι σχετίζεται με τον θόρυβο των πυροτεχνημάτων που έπεσαν στη γειτονιά, όπου πολλά πουλιά έχουν τις φωλιές τους.
«Μπορεί να πέθαναν από φόβο. Μπορεί να πετούσαν μαζί και το ένα να έπεσε στο άλλο ή να χτύπησαν σε ηλεκτροφόρα καλώδια» δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης.
Τα πυροτεχνήματα κάθε χρόνο προκαλούν κάθε χρόνο στρες και τραυματισμούς σε άγρια και κατοικίδια ζώα, υποστηρίζει η οργάνωση, το ιταλικό τμήμα της οποιας ζήτησε απαγόρευση της πώλησης πυροτεχνημάτων και κροτίδων για προσωπική χρήση.

H Eλενα Ακρίτα σχολίασε στο fb:
Πρέπει να σταματήσει επιτέλους αυτή η βαρβαρότητα με τα πυροτεχνήματα που τρομοκρατούν έως θανάτου ζώα αδέσποτα, δεσποζόμενα και όχι μόνον. Πολλά γέρικα ή άρρωστα ζωάκια κυριολεκτικά πεθαίνουν από τον φόβο τους. Χτες η Ρώμη γέμισε νεκρά ψαρόνια με τα πυροτεχνήματα της νέας χρονιάς. Ντροπή για τον ανθρωπισμό, ντροπή για τον πολιτισμό μας.