ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Mέχρι τις... νεραντζιές έξω από το Μαξίμου ακούστηκαν οι φωνές του Μητσοτάκη

Μόνο η ΕφΣυν» και η «Δημοκρατία» ενοχλήθηκαν από το σόου με τον εμβολιασμό των Vip;

Οι δύο εφημερίδες γράφουν σήμερα στο κύριο άρθρο τους για το σόου των κυβερνώντων. Υπουργών και Γενικών Γραμματέων που έσπευσαν να εμβολιαστούν παίρνοντας τη θέση υγειονομικών και ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Υπουργών και Γενικών Γραμματέων.. που έσπευσαν να θριαμβολογήσουν στα social media προκαλώντας έτσι το κοινό αίσθημα.
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ στο κύριο άρθρο της με τίτλο «Εμβόλια για τις Βερσαλίες», αναφέρει:
«Η κυβέρνηση κατέφυγε στο προσφιλές αφήγημά της περί λαϊκισμού, ενώ επιστράτευσε το ανεκδιήγητο επιχείρημα πως οι μανδαρίνοι της έπρεπε να εμβολιαστούν για να... εξασφαλιστεί η συνέχεια του κράτους. Μόνο που η ρητορική της δεν πείθει ούτε καν τους γιατρούς που ανήκουν στη Ν.Δ.: η ΔΑΚΕ του νοσοκομείου κατήγγειλε το γεγονός, προσθέτοντας ότι εμβολιάστηκαν μέχρι και φίλοι του διοικητή! Γιατροί του νοσοκομείου καταγγέλλουν στην ‘‘Εφ.Συν.’’ ότι ο εμβολιασμός γίνεται με μέσον (!), δεν προηγούνται όσοι έρχονται σε επαφή με τον Covid, εμβολιάζονται άνθρωποι που είναι μακριά από τον ιό ή νέοι σε ηλικία. Είναι σαφές πως οι "προτεραιότητες" της κυβέρνησης είναι εντελώς διαφορετικές από εκείνες που έχει θέσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία προτάσσει υγειονομικούς και ηλικιωμένους. Είναι σαφέστερο επίσης ότι η κυβέρνηση περιφρονεί παντελώς την κοινή γνώμη και το περί δικαίου αίσθημα, βασιζόμενη στο ότι οι "ανεμελιές" της θα ξεπλένονται από τα καλοταϊσμένα με ζεστό χρήμα μέσα ενημέρωσης. Και είναι πια σαφέστατο ότι, εκτός από το κράτος που θεωρεί φέουδό της, αντιλαμβάνεται τους πολίτες σαν πληβείους. Δηλαδή εμβόλια μόνο για τους παροικούντες τις ‘‘γαλάζιες’’ Βερσαλίες. Μόνο που ξεχνά τι απέγινε η υπέρκομψη Μαρία Αντουανέτα...».
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στο κύριο άρθρο της με τίτλο «VIP εμβολιαζόμενοι και κοινοί θνητοί» επισημαίνει:
«Ο επιδεικτικός εμβολιασμός κομματανθρώπων, πέρα από τη φτήνια που εκπέμπει ως θέαμα (ειδικά όταν αντιμετωπίζονται ως... σύμβολα του αγώνα εναντίον του Covid-19 διάφοροι κομπάρσοι του κυβερνητικού μηχανισμού), προσβάλλει και τους πολίτες, που έχουν αληθινή και επείγουσα ανάγκη να εμβολιαστούν, αλλά περιμένουν υπομονετικά στη σειρά τους μέχρι να τελειώσουν οι φίλοι της οικογένειας Μητσοτάκη… Στη Γερμανία, που το σύστημα Μητσοτάκη κάθε τόσο μνημονεύει ως υπόδειγμα κρατικής λειτουργίας, οι πολιτικοί έρχονται πέμπτοι στη σειρά για εμβολιασμό, και στη Γαλλία μέχρι στιγμής δεν έχει εμβολιαστεί ούτε ένας. Στην μπανανία Μητσοτάκη, οι τηλεοπτικές κάμερες της συμμαχίας των πρόθυμων ΜΜΕ σπεύδουν να βιντεοσκοπήσουν τον «ηρωισμό» των εξουσιαστών που πρωτοπορούν στον εμβολιασμό. Το μέτρο έχει απολεσθεί στην Ελλάδα και το κακό είναι ότι οι ιθύνοντες νομίζουν ότι αυτό είναι... φυσιολογικό».
Πάντως ο Σταύρος Παπαντωνίου στο «Θεωρείο» της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ μας λέει για τις «φωνές του Μητσοτάκη»:
«Σπανίως φωνάζει ο πρωθυπουργός, ο οποίος κατά κοινή ομολογία είναι ένας ήπιος άνθρωπος. Χθες ήταν μια από αυτές τις σπάνιες μέρες που οι φωνές που έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε υπουργούς του ακούστηκαν μέχρι τις... νεραντζιές έξω από το Μαξίμου. Αφορμή, οι πανηγυρικές αναρτήσεις και τα φωτογραφικά ενσταντανέ που ‘‘ανέβασαν’’ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον εμβολιασμό τους. Μάλλον δεν κατάλαβαν πως το συμβολικό σκέλος της υπόθεσης άρχισε και τελείωσε την Κυριακή με τους εμβολιασμούς του πρωθυπουργού, της Προέδρου της Δημοκρατίας, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, του Σωτήρη Τσιόδρα και του μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου. Νομίζω πως χθες, μετά τις φωνές, το κατάλαβαν και όσοι δεν το είχαν αντιληφθεί πως ο εμβολιασμός δεν είναι κάποιο σόου να το περιφέρουν στα social media, αλλά μια διαδικασία που πρέπει να γίνει με τη δέουσα σοβαρότητα».
-πηγή: e-tetradio