ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Νοσηλευτής στις ΗΠΑ διαγνώστηκε θετικός στον ιό μετά τον εμβολιασμό


Ένας 45χρονος νοσηλευτής στην Καλιφόρνια διαγνώσθηκε θετικός στην Covid-19 μετά από διαστημα μεγαλύτερο της μιαςεβδομάδας από τότε που έκανε το εμβόλιο της Pfizer για τον κορονοϊό. Αυτό μετέδωσε τοπική τηλεόραση, θυγατρική του ABC News, με ειδικούς να υπογραμμίζουν πως ..δεν πρόκειται για κάτι μη αναμενόμενο.
Ο Μάθιου Ο., νοσηλευτής σε δύο διαφορετικά τοπικά νοσοκομεία, έγραψε στις 18 Δεκεμβρίου σε ανάρτηση στο Facebook πως έκανε το εμβόλιο της Pfizer και είπε στη θυγατρική τηλεόραση του ABC News ότι το μπράτσο του πονούσε για μια ημέρα, αλλά δεν είχε άλλες παρενέργειες.
Έξι ημέρες αργότερα, την παραμονή των Χριστουγέννων, αρρώστησε αφού εργάσθηκε μια βάρδια στη μονάδα Covid-19, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Εμφάνισε ρίγη και αργότερα μυϊκούς πόνους και κόπωση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Επισκέφθηκε έναν χώρο ντράιβ-ιν, όπου γίνονταν διαγνωστικά τεστ σε πολίτες μέσα στα αυτοκίνητά τους, και βρέθηκε θετικός στην Covid-19 μια ημέρα μετά τα Χριστούγεννα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ.
Ο Κρίστιαν Ρέιμερς, επιδημιολόγος στα Κέντρα Οικογενειακής Υγείας του Σαν Ντιέγκο, δήλωσε στο πλαίσιο του ίδιου ρεπορτάζ πως το σενάριο αυτό δεν ήταν απροσδόκητο. «Γνωρίζουμε από τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου πως θα χρειαστούν περίπου 10 με 14 ημέρες πριν αρχίσεις να αναπτύσσεις προστασία. Η πρώτη δόση πιστεύουμε πως σου δίνει ανοσία γύρω στο 50% και θα χρειαστείς αυτή τη δεύτερη δόση για να φθάσεις το 95%», πρόσθεσε ο Ρέιμερς.