ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

«Θα μ’ αγαπάς όταν δεν θα σε θυμάμαι;» - Η Ακρίτα γράφει για τη συνάδελφό της Ρένα Κουβελιώτη

Η δημοσιογράφος Ελενα Ακρίτα γράφει για τη συνάδελφό της Ρένα Κουβελιώτη η οποία διαγνώστηκε με συρρίκνωση εγκεφάλου, ένα πρόδρομο, στάδιο της άνοιας. Η Κουβελιώτη αποτύπωσε τα όσα περνάει σε ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «IANOS». 
Γράφει σχετικά η Ακρίτα στο fb:..«Θα μ’ αγαπάς όταν δεν θα σε θυμάμαι;»
Ετσι λέγεται το βιβλίο που μού κρατάει συντροφιά απόψε. Είναι η ιστορία της συναδέλφου μου Ρένας Κουβελιώτη. Μιας νεότατης γυναίκας, μιας μητέρας που βρίσκεται σε πρόδρομο στάδιο άνοιας - ο εγκέφαλος της συρρικνώνεται μέρα τη μέρα.
«Ακόμα κι αν δεν θα σε θυμάμαι, να ξέρεις πως σε αγάπησα τόσο πολύ που φτάνει για να καλύψει δέκα ζωές σου και άλλες τόσες δικές μου».
Το βιβλίο της Ρένας καταγράφει την πορεία της από την στιγμή που οι γιατροί εντόπισαν την συρρίκνωση του εγκεφάλου, έως τώρα που έχει ακόμα την διαύγεια να μιλήσει στα παιδιά της, να μιλήσει σε μας τους αναγνώστες της.
«Θέλω να μου υποσχεθείς πως αν δεν μπορώ να αυτοεξυπηρετηθώ, θα φροντίσεις να πάω σε κάποιον ειδικό χώρο, σε ένα σπίτι με ανθρώπους που έχουν αντίστοιχα προβλήματα. Μη σου περάσει ούτε μια στιγμή από το μυαλό πως η ψυχή μου δεν θα αισθανθεί τον εγκλωβισμό σου. Ακόμα κι αν το μυαλό μου κοιμηθεί, η ψυχή μου – καθότι μεγάλη αλήτισσα – θα τα αισθάνεται όλα σε διαβεβαιώ. Έτσι αν νιώσω πως σκλαβώνεσαι εξαιτίας μου, θα μαραθώ, θα πεθάνω”.
Ρένα Κουβελιώτη, είσαι μια γενναία γυναίκα, μια κουκλάρα, μια μάνα σπουδαία. Λυπάμαι που άργησα τόσο να σε γνωρίσω.