ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Αναμείνατε τις αντιδράσεις των καναλαρχών για τα ποσά που θα πάρουν οι «διπλανοί»

Ο Χρήστος Ξανθάκης σχολιάζει όλα τα καυτά θέματα στο μιντιακό τοπίο

* Και εγένετο νέα Λίστα Πέτσα! Ή μήπως Λίστα Κικίλια; Ή να την πούμε Λίστα Κικίλια-Πέτσα, αλφαβητικώς το πάω, μην έχουμε και τίποτα ενδοκυβερνητικές παρεξηγήσεις;
Όπως και να ‘χει το πράγμα πάντως, σημασία έχει ότι θα πέσουν (για μία ακόμη φορά) λεφτά στην αγορά.. των media και μάλιστα λεφτά μπόλικα, μακριά από τσουρουτιές και ματζιριές: Δεκαοκτώμιση μύρια αγαπούλη, δεν τα πετάς!
* Εντάξει, θα πάρει και η εταιρεία που θα κάνει το δημιουργικό και θα φροντίσει στρατηγικά την καμπάνια «με αντικείμενο τη διαμόρφωση θετικής πεποίθησης και ενεργού συμμετοχής των πολιτών στον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού COVID-19».
Αλλά όσα και να πάρει, τα πολλά, τα πάρα πολλά στα ΜΜΕ θα πάνε. Άλλωστε από τους δικούς διαύλους θα περάσει το μήνυμα…
* Ποιους διαύλους όμως;
Ορίστε λοιπόν:
«Από το σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, και ειδικότερα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, από τον έντυπο τύπο, από τα ηλεκτρονικά μέσα με χρήση ηλεκτρονικών εφαρμογών και internet, από τον περιφερειακό τύπο, από ραδιοφωνικά μέσα κατά παρέκκλιση ειδικότερων διατάξεων που αφορούν στη μετάδοση των σχετικών μηνυμάτων από αυτά».
* Στην κοινή ελληνική, όλα τα media θα αποκομίσουν κάποια ποσά, από τα πλέον ταπεινά ως τα πλέον προβεβλημένα.
Και με ποια κριτήρια;
Εδώ έχουμε να κάνουμε με «παραμετροποίηση που αφορά όλες τις ομάδες αποδεκτών, με κριτήρια την τηλεθέαση των τηλεοπτικών σταθμών, βάσει της διαθέσιμης μέτρησης από ανεξάρτητο φορέα, όπου αυτός υφίσταται, ή με κριτήρια δημοφιλίας, καθώς και με αναφορά στον βαθμό ανταπόκρισης και απήχησης σε κάθε ηλικιακή ομάδα, συμπράττοντα φορέα κοκ ανωτέρω κατά τον αποτελεσματικότερο οικονομικά τρόπο».
* Το οποίο νόστιμο ακούγεται, ως την ώρα που καταλαβαίνει κανείς ότι την απήχηση σε ηλικιακές ομάδες, μόνο στην τηλεόραση μπορούμε να την μετρήσουμε με κάποια ακρίβεια. Στα υπόλοιπα media (και ιδίως στο χαοτικό ίντερνετ), άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Αλλά και στην τηλεόραση την ίδια σφαγείο θα γίνει. Πάρτε ποπ κορν και αναμείνατε τις αντιδράσεις των καναλιών στα ποσά που θα πάρουν οι «διπλανοί». Γιατί αν το πάμε με το ηλικιακό, κάποια κανάλια που σκίζουν στους νέους θα πάρουν πολύ λιγότερα λεφτά. Κι εκεί θα έχουμε καυγάδες…
* Εδώ που τα λέμε, είναι κάποιου είδους καυτή πατάτα η συγκεκριμένη Λίστα και ίσως ο Πέτσας να τρίβει τα χέρια του που δεν είναι δική του αρμοδιότητα!

- από τη στήλη medioΠΙΛΑΦΟ στο newpost