ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Παραμονή Πρωτοχρονιάς και εκτελούμε εντολές!

Με εντολή Πρωθυπουργού τέλος οι σέλφι των ημέτερων που εμβολιάστηκαν ή με εντολή Πρωθυπουργού τέλος οι vip εμβολιασμοί;
(και τις δύο διατυπώσεις διαβάζω, όπως όλοι μας στα ΜΜΕ)
Με εντολή της εφορίας και των άλλων δημοσίων υπηρεσιών πρέπει να πληρωθούν ως σήμερα, τελευταία μέρα του έτους υποχρεώσεις από.. επαγγελματίες και πολίτες που έχουν αφανιστεί οικονομικά από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Με εντολή της ηθικής μας κλεινόμαστε μέσα, δεν αγκαλιαζόμαστε, προσέχουμε και κανένας τσογλανάκος που θέλει ρεβεγιόν και πάρτι δεν μπορεί να παίζει με την υγεία μας. (κι αν το κάνει και βρεθεί πρέπει να πληρώσει ένα πολύ γενναίο πρόστιμο ώστε να του μείνει αξέχαστη η ύβρις εναντίον όλων μας)
Γενικώς εκτελούνται εντολές, πολλές τον τελευταίο καιρό, και αλίμονο σε όποιον τις παραβεί.
Η χρονιά που πέρασε είχε περισσότερα «μη» και «πρέπει» απ ό όσα λέει ένας γονιός στο παιδί του. (κι αν θυμάστε τον εαυτό σας ως παιδιά σίγουρα θα θυμάστε πόσα ακούγατε καθ’ εκάστην!)
Μάθαμε να φυλαγόμαστε, να μην αγκαλιαζόμαστε, να φοράμε μάσκα. Μάθαμε και το click και το away, μάθαμε το «μακριά κι αγαπημένοι», μάθαμε τον κύριο Τσιόδρα και τους άλλους ειδικούς.
Η χρονιά που μας πέρασε έκανε τα παιδιά μας να αγχωθούν περισσότερο και να ζήσουν έναν εγκλεισμό που δεν αντέχουν πλέον.
Η χρονιά που μας πέρασε καταγράφηκε σε πολλές συνταγές αντικαταθληπτικών.
Οι απώλειες που καθημερινά, ακόμη κι όταν πολλά ΜΜΕ προσπαθούσαν να τις καταχωνιάσουν, μαθαίνουμε είναι ό,τι χειρότερο μας έχει συμβεί.
Το εμβόλιο είναι ό,τι καλύτερο μας έδωσε η επιστήμη και δεν μπορεί ένας παπάς να τρομάζει τον κόσμο με αρλούμπες περί «συστατικών από αμβλώσεις».
Η μάσκα μας έγινε ο πιο «κολλητός» μας τη χρονιά που πέρασε με εντολή της λογικής τελικά και όχι αστυνομικών μέτρων.
Η χρονιά που πέρασε θα αφήσει πολλές συναισθηματικές παρενέργειες που θα τις δούμε και θα τις βρούμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια.
Τώρα που τελειώνει αυτό το τρομερό 2020 και χωρίς να ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το και επετειακόν 2021 ας κοιτάξουμε βαθιά μέσα μας να διατηρήσουμε τον άνθρωπο που ξέρει να προσπαθεί, που ξέρει να αγκαλιάζει, να προσφέρει και να δέχεται αγάπη! Είναι κι αυτές «εντολές» που πρέπει να εκτελέσουμε!!!
Καλή χρονιά και υγεία σε όλους!

Γιάννης Καφάτος / viewtag