ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Πρωτοχρονιά με τα εορταστικά προγράμματα της ΕΡΤ

Με ένα πλούσιο και ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα γεμάτο μοναδικές συναυλίες, μουσικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, αλλά και εξαιρετικές ταινίες για όλη την οικογένεια, υποδέχεται η ΕΡΤ την καινούργια χρονιά.
Παραμονή Πρωτοχρονιάς Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

ΕΡΤ1 
Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, στις 16:00, στην τελευταία εκπομπή του χρόνου, η Νάντια Κοντογεώργη.. φιλοξενεί τον Κώστα Κόκλα στο «φλΕΡΤ». Συζητούν, αυτοσαρκάζονται και γελούν μέχρι δακρύων. Τη σκυτάλη παίρνει ο ZEROME και το συγκρότημά του σ’ ένα ξέφρενο χορευτικό πρόγραμμα.
  • Στις 22:00, μεταδίδεται η δραματική ταινία «Το τανγκό των Χριστουγέννων» του Νίκου Κουτελιδάκη, με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Μπέζο, Γιάννη Στάνκογλου, Αντίνοο Αλμπάνη, και Βίκυ Παπαδοπούλου. Η ταινία, που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη, μας μεταφέρει στις αρχές της δεκαετίας του ’70 και στα όσα διαδραματίζονται στο στρατόπεδο Βάτη στον Έβρο ενόψει της χριστουγεννιάτικης γιορτής.
  • Στις 23:45, η ΕΡΤ1, συνδέεται απευθείας με τον Δήμο Αθηναίων που διοργανώνει ένα ξεχωριστό και ατμοσφαιρικό θέαμα για την υποδοχή νέου χρόνου.
  • Αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου, στις 00:05, αρχίζει το «Jukebox» με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Ρένα Μόρφη στην πρώτη μεγάλη συναυλία του 2021, σε αποκλειστική μετάδοση από την ΕΡΤ1! Οι παρουσιαστές της εκπομπής «Μουσικό κουτί» μάς κρατούν συντροφιά για τέσσερις ολόκληρες ώρες! Η Νατάσα Μποφίλιου με τον Φοίβο Δεληβοριά, οι ΠΥΞ ΛΑΞ με τον Στέλιο Διονυσίου, ο Λάκης Παπαδόπουλος με τη Μελίνα Ασλανίδου, ο Χρήστος Θηβαίος με την Τζώρτζια Κεφαλά, ο Μίλτος Πασχαλίδης με τη Γιώτα Νέγκα, ο Γιάννης Κότσιρας μαζί με την Ανδριάνα Μπάμπαλη, ο Μανώλης Φάμελλος με την Πέννυ Μπαλτατζή και τη Nalyssa Green ερμηνεύουν τα αγαπημένα τους τραγούδια και υποδέχονται τη νέα χρονιά.
ΕΡΤ2
  • Την ίδια ημέρα, στις 10:45, η ΕΡΤ2 μεταδίδει, σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση, την παιδική ταινία «Ταξίδι στο Άστρο των Χριστουγέννων». Μια χριστουγεννιάτικη περιπέτεια για όλη την οικογένεια, που διαδραματίζεται σε ένα μαγευτικό χειμωνιάτικο τοπίο, καθώς ακολουθούμε τη μικρή πριγκίπισσα στην προσπάθειά της να ελευθερώσει το βασίλειό της από μια μακροχρόνια κατάρα.
  • Στις 19:00, ταξιδεύουμε στη μακρινή Αργεντινή με τους εκρηκτικούς ήχους tango του «Quinteto Astor Piazzolla». Το βραβευμένο με Latin Grammy μουσικό σύνολο, στη συναυλία που έδωσε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μάγεψε το κοινό με το πλούσιο ρεπερτόριο του θρυλικού Αργεντίνου συνθέτη Astor Piazzolla, εμπνευστή του Tango Nuevo, ενός κινήματος που έφερε επανάσταση στο κλασικό tango.
  • Αμέσως μετά, στις 20:30, μεταδίδεται η ρομαντική κομεντί για όλη την οικογένεια «Τα Χριστούγεννα των αδελφών Μαρτς» του Τζον Στίμπσον, με τους Τζούλι Μπέρμαν, Κέιτλιν Ντάμπλντεϊ, Μελίσα Φάρμαν, Μόλι Κουντζ και Tζάστιν Μπρούενινγκ. Στη σύγχρονη απόδοση του μυθιστορήματος «Μικρές Κυρίες» της Λουίζα Μέι Άλκοτ, τέσσερις αδελφές επισκευάζουν το σπίτι τους, προκειμένου να αποτρέψουν την πώλησή του από τους γονείς τους. Κι ενώ οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί και τα αισθηματικά τους βρίσκονται σε εκκρεμότητα, θα καταφέρουν να μείνουν ενωμένες οι τέσσερις αδελφές για να σώσουν το σπίτι και την οικογένειά τους πριν καταστραφεί η μαγεία των Χριστουγέννων;
  • Στις 22:30, η ΕΡΤ2 μεταδίδει, σε απευθείας σύνδεση, το εορταστικό πρόγραμμα που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την υποδοχή του Νέου Έτους, με οικοδέσποινα τη Νάντια Κοντογεώργη. Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη μουσική διεύθυνση Γιώργου Αραβίδη, συμμετέχει με αγαπημένα τραγούδια από διάσημα μιούζικαλ. Τραγουδούν: Θοδωρής Βουτσικάκης, Βάσια Ζαχαροπούλου, Νάντια Κοντογεώργη.
Πρωτοχρονιά Παρασκευή 1η Ιανουαρίου 2021

ΕΡΤ1
  • Την Παρασκευή 1η Ιανουαρίου, στις 10:45, η ΕΡΤ1 μεταδίδει την οικογενειακή ταινία φαντασίας «Μια οικογένεια για τα Χριστούγεννα» με τους Λέισι Τσάμπερτ, Τάιρον Λιτσό και Μάθιου Κέβιν Άντερσον. Στην κορυφή της δημοσιογραφικής της καριέρας, η Χάνα αρχίζει να αμφισβητεί την απόφασή της να εγκαταλείψει τον Μπεν, τον έρωτα της ζωής της πριν από 10 χρόνια. Σαν χριστουγεννιάτικη ευχή, ο Άη Βασίλης ανταποκρίνεται στο «Τι θα είχε γίνει αν..;» και μεταφέρει τη Χάνα σε μια εναλλακτική πραγματικότητα, στην οποία μαζί με τον Μπεν κάνουν οικογένεια.
  • Όπως κάθε χρόνο, η ΕΡΤ μεταδίδει και φέτος, ανήμερα την Πρωτοχρονιά, στις 12:15, τη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, υπό τη διεύθυνση του Ιταλού αρχιμουσικού Riccardo Muti, που πραγματοποιείται στη χρυσοποίκιλτη Αίθουσα Συναυλιών των Φίλων της Μουσικής της Βιέννης, Musikverein. Η συναυλία μεταδίδεται απευθείας από την ΕΡΤ1 και το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
  • Στις 16:00, η Νάντια Κοντογεώργη υποδέχεται στο φλΕΡΤ μια τρελή παρέα, που αποτελείται από τον Τάκη Γιαννούτσο και τον Θοδωρή Βαμβακάρη, την Τζώρτζια από τους «Μπλε», τον Δημήτρη Σταρόβα και την Κατερίνα Πολέμη, και όλοι μαζί μάς ξεσηκώνουν με γέλια πολλά και υπέροχα τραγούδια!
  • Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, στις 23:00, ένα λαμπερό και γεμάτο κέφι και χαρά «Μουσικό κουτί» με παρουσιαστές τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Ρένα Μόρφη και καλεσμένους τον Πάνο Μουζουράκη και την Παυλίνα Βουλγαράκη, έρχεται στις οθόνες μας. Η εκπομπή αρχίζει με το ολοκαίνουργιο τραγούδι του Νίκου Πορτοκάλογλου, που ερμηνεύει με τη Ρένα Μόρφη, και το οποίο έμελλε να γίνει η ευχή όλων για το 2021, καθώς έχει τον τίτλο «Ένα νέο καλό».
ΕΡΤ2
  • Την Πρωτοχρονιά, στις 10:55, η ΕΡΤ2 μεταδίδει, σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, τη Δοξολογία για την έναρξη του νέου έτους.
  • Στις 14:00, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 θα απολαύσουν την ξεχωριστή συναυλία «Ο Πέτρος και ο λύκος στο καρναβάλι των ζώων», που παρουσίασε η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Με ήρωες ζώα και ανθρώπους, ο μαγευτικός κόσμος της μουσικής και των παραμυθιών καλεί τα παιδιά κάθε ηλικίας σε μία διασκεδαστική και ταξιδιάρικη μύηση, με δύο αγαπημένα και διαχρονικά έργα, που έρχονται από διαφορετικές εποχές και συνθέτες. Το «Καρναβάλι των ζώων» του Καμίγ Σεν Σανς και το μουσικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο λύκος» του Σεργκέι Προκόφιεφ.
  • Στις 15:15, «Ο μαγεμένος τάρανδος» του Λεβάρ Μπάρτον, με τους Πολ Μπέιτς, Μπρέντα Μπλέθιν, και Μπρίτανι Μπρίστοου, έρχεται στην ΕΡΤ2. Ένα παραμύθι για μια βαθιά φιλία, αυτή της Κέιτι και της Μπλίζαρντ, ενός δεκάχρονου κοριτσιού και ενός ταράνδου που γεννήθηκε στο χωριό του Άη Βασίλη.
  • Στις 17:10, ακολουθεί ένα πρωτότυπο μουσικό κινηματογράφημα γυρισμένο στον Αρχαίο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο με το νέο έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου πάνω στο ποίημα του νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη, «Παραλλαγές πάνω σε μιαν αχτίδα». Σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση και ο «Ομηρικός» ύμνος στον Ποσειδώνα, τον οποίο μελοποίησε ο συνθέτης για να τιμήσει τον αρχαίο Μεγάλο Θεό της Θάλασσας και τη μουσική του φιλοξενία στον επιβλητικό ναό του. Συμμετέχει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη και τη διδασκαλία τής Αγγελικής Πλόκα αντίστοιχα.
  • Στις 20:30, μεταδίδεται η οικογενειακή ταινία «Χριστούγεννα στην Πόλη των Θαυμάτων» του Τζέιμς Ορ με τους Πάτρικ Σουέιζι, Κάρμεν Ηλέκτρα και Κρις Κάταν. Παραμονή Χριστουγέννων και ο Γουέιν μαθαίνει ότι απολύθηκε, τη στιγμή που μετακομίζει στην Καλιφόρνια. Καθώς η γυναίκα του έχει αποκλειστεί στο αεροδρόμιο, εκείνος μένει μόνος με τα τρία παιδιά τους, μ’ ελάχιστα χρήματα και χωρίς δώρα Χριστουγέννων.
  • Αμέσως μετά, στις 22:00, μεταδίδεται σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση η ρομαντική κομεντί «Το πιο γλυκό θαύμα» σε σκηνοθεσία Τζον Στίμπσον και πρωταγωνιστές τους Κέιτι Λεκλέρκ, Ράιαν Κούπερ και Τζένιφερ Έλις, Στην προσπάθειά της να βρει χρήματα για να σώσει το αγρόκτημά της, η Έμιλι επινοεί έναν διαδικτυακό διαγωνισμό γεύσης παγωτού, που γίνεται viral.
Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021
Το πρώτο Σάββατο της νέας χρονιάς, 2 Ιανουαρίου 2021, η εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε ναι», με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο, γιορτάζει μαζί με όλους τους Έλληνες. Τους απόδημους και τους ομογενείς που ζουν και δρουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου! Η μοναδική Κατερίνα Στανίση, με τη χαρακτηριστική φωνή και ερμηνεία της, ξεσηκώνει, με τις μεγάλες επιτυχίες της, όσους βρίσκονται στο πλατό και, φυσικά, τους τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Η δημοσιογράφος και ανκοργούμαν Αντριάνα Παρασκευοπούλου εντυπωσιάζει και εκτός δελτίου ειδήσεων. Στο πάρτι και ο Στέλιος Διονυσίου, πάντα κεφάτος και «δυνατός» στα γλέντια, δίνει το δικό του στίγμα με την ερμηνεία του. Στην παρέα είναι η Αγνή Καλουμένου, ο Κώστας Μαρτάκης, η Μαριάννα Παπαμακαρίου, ο Σταύρος Παζαρέντζης, ο Μανώλης Κονταρός με το συγκρότημά του, η Γιώτα Γρίβα, ο Πάνος Καλλίδης, η Ειρήνη Παπαδοπούλου, ο Άκης Δείξιμος, ο Σάκης Αρσενίου και η Τίνα Τράκου.