ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Δικαιώθηκε στα δικαστήρια για πρωτοσέλιδο των Νέων

Τι δήλωσε ο Μάκης Μπαλαούρας

Το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και πρωην βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας δικαιώθηκε στα δικαστήρια για πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.
Σε δήλωσή του τονίζει: «Το δικαστήριο δικαίωσε την αγωγή μου για το επαίσχυντο ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ, με τη φωτογραφία μου, δημοσίευμα των ΝΕΩΝ με τον τίτλο..

«ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΚΗ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ (με κόκκινα γράμματα!), Συνταξιούχος ενός ανώτερου Θεού» (22/3/2018).
Συμπλήρωσε δε: «Τώρα με στοχοποιούν ξανά για την δήθεν ανάμειξή μου στο σκάνδαλο FolliFollie, επιστρατεύοντας και πάλι ψευδείς ισχυρισμούς στο πλαίσιο μιας αντιπαράθεσης χωρίς αρχές.
Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η εφημερίδα προέβη στην δημοσίευση των ψευδών ειδήσεων χωρίς έλεγχο της βασιμότητας των ειδήσεων και χωρίς να μου ζητήσει τη δική μου εκδοχή.
Τους δηλώνω ότι θα επιδιώξω και πάλι την πλήρη αποκατάσταση της τιμής μου και ότι η αλήθεια θα λάμψει και πάλι».

Όλη η δήλωση Μπαλαούρα:
«Εκδόθηκε η 3646/2020 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Η απόφαση αυτή αφορά τα ψευδή σε βάρος μου δημοσιεύματα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ σε σχέση με την υποτιθέμενη εξαίρεσή μου, με βάση εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας σχετικά με την εφαρμογή του Ν.4387/2016, από τις περικοπές των συντάξεων σε περίπτωση απασχόλησης συνταξιούχου.
Όπως είχα υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή, δεν υπήρχε καμία εξαίρεσή μου και τουναντίον η περικοπή της δικής μου σύνταξης, ως συνταξιούχου τραπεζοϋπάλληλου της Τράπεζας της Ελλάδος, ήταν ακόμα μεγαλύτερη σε ποσοστό. Αυτό δεν εμπόδισε την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ να με διασύρει επί δύο ημέρες με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα που με παρουσίαζαν να έχω πετύχει την έκδοση δήθεν "φωτογραφικής" εγκυκλίου υπέρ μου προκειμένου να επιτύχω την εξαίρεσή μου από την περικοπή της σύνταξής μου (που παρέμεινε στο70%, ενώ των άλλων συνταξιούχων μειώθηκε στο 60%). Αργότερα βέβαια, αναγκάστηκε να αναγνωρίσει το σφάλμα της χωρίς ωστόσο να προβεί στην προσήκουσα αποκατάστασή μου, δηλαδή με δημοσίευμα στην πρώτη σελίδα της.
Η δικαστική απόφαση μου επιδικάζει αποζημίωση (2.000 €) για την προσβολή της προσωπικότητάς μου και ιδίως αναγνωρίζει ότι η εφημερίδα δεν τήρησε την υποχρέωση σεβασμού της προσωπικότητάς μου και το καθήκον αλήθειας, που επιβάλλει να υπάρξει έλεγχος της αλήθειας της πληροφορίας. Αντίθετα, το δικαστήριο διαπίστωσε ότι στην περίπτωσή μου η εφημερίδα προέβη στην δημοσίευση των ψευδών ειδήσεων χωρίς να προβεί σε επαρκή έλεγχο της βασιμότητας των ειδήσεων και χωρίς να απευθυνθεί σε εμένα προκειμένου να λάβει την δική μου εκδοχή.
Η δικαστική απόφαση δεν αποκαθιστά βεβαίως την σοβαρή προσβολή της τιμής μου, που προκλήθηκε από αυτά τα απαράδεκτα δημοσιεύματα. Δείχνει όμως πόσο επιφυλακτικός πρέπει να είναι ο πολίτης απέναντι σε συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που αναπαρήγαγαν το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ, επί μέρες και σήμερα με στοχοποιούν ξανά για την δήθεν ανάμειξή μου στο σκάνδαλο FolliFollie, επιστρατεύοντας και πάλι ψευδείς ισχυρισμούς στο πλαίσιο μιας αντιπαράθεσης χωρίς αρχές.
Τους δηλώνω ότι θα επιδιώξω και πάλι την πλήρη αποκατάσταση της τιμής μου και  ότι η αλήθεια θα λάμψει και πάλι.»