ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Αλ. Τσίπρας: Ουρές υπουργών και γενικών γραμματέων για μία selfie με το εμβόλιο

«Επιτελικό ρουσφέτι και όχι συμβολική κίνηση» -  Tι απαντά ο Στ. Πέτσας

Νέα σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για το πρόγραμμα «Ελευθερία» εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζοντας «επιτελικό ρουσφέτι» τους εμβολιασμούς υπουργών και υφυπουργών.
«Ο εμβολιασμός της Προέδρου της.. Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών ήταν μία συμβολική κίνηση και ένα ισχυρό μήνυμα προς τους πολίτες, στο οποίο συμφωνήσαμε από την πρώτη στιγμή» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Κάποιος να τους ενημερώσει πως δεν υπάρχει εμβόλιο ειδικά για τους "άριστους"» είπε σχολιάζοντας τις «ουρές Υπουργών και Γενικών Γραμματέων για μία selfie με το εμβόλιο, την ώρα που αυτά δεν επαρκούν ούτε καν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής και ενώ οι πολίτες θα περιμένουν τη σειρά τους ως και το τέλος καλοκαιριού».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής συμμαχία επανέλαβε πως «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που υποσχόταν 2.000.000 εμβόλια το μήνα για να λάβει τελικά λιγότερα από 100.000 το Δεκέμβρη, έχει μετατρέψει τον εμβολιασμό σε επικοινωνιακό σόου».
«Όλοι οι ειδικοί προειδοποιούν πως η ανοσία στον κορωνοϊό από τον εμβολιασμό δεν θα έρθει πριν το ερχόμενο φθινόπωρο. Το αναγνωρίζουν όλοι, εκτός από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που συνεχίζει να αρνείται τα αυτονόητα: Ενίσχυση του ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις γιατρών και δωρεάν μαζικά τεστ για τους πολίτες» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας για να καταλήξει σημειώνοντας το εξής:
«Με 4.672 ανθρώπινες απώλειες από την αρχή της πανδημίας, εκ των οποίων οι 4.046 τους τελευταίους δύο μήνες, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορεί να πει πως δε γνώριζε. Οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας έχουν ήδη την υπογραφή του».

Απάντηση Πέτσα 

Για λαϊκισμό και μικροκομματική μιζέρια κατηγορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τους εμβολιασμούς υπουργών και υφυπουργών της, την ώρα τα εμβόλια ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού αργεί.
Και σαν να μη θυμάται τις εξαγγελίες για 2 εκατομμύρια εμβόλια εντός Ιανουαρίου, ο Στέλιος Πέτσας ισχυρίστηκε πως «κανένας από την κυβέρνηση δεν είπε ποτέ ότι στα τέλη Δεκεμβρίου θα έρθουν 2 εκατομμύρια εμβόλια».
«Αυτό που λέχθηκε -και προσποιείται ότι δεν άκουσε ο κ. Τσίπρας- είναι ότι ο κρατικός μηχανισμός και οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν τη δυνατότητα, με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, να εμβολιάζουν 2 εκατομμύρια συμπολίτες μας τον μήνα» πρόσθεσε.
«Ξέρουμε ότι ο κ. Τσίπρας έχει αλλεργία στην αλήθεια και στις θετικές ειδήσεις. ‘Ο κ. Μητσοτάκης πουλάει ελπίδα, λέγοντας δήθεν ότι έχει εξασφαλίσει -και μάλιστα δωρεάν- ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί', δήλωνε στις 2 Νοεμβρίου 2020. Χθες κ. Τσίπρας εμβολιάστηκε λοιπόν από ένα εμβόλιο που ούτε έχει ανακαλυφθεί, ούτε έχει εξασφαλιστεί... Θα ήταν για γέλια, αν δεν επρόκειτο για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής» υποστήριξε ο κ. Πέτσας.
Όπως επανέλαβε, «η Ελλάδα θα λάβει τις δόσεις που τις αντιστοιχούν με βάση τον πληθυσμό της, όπως και οι άλλες χώρες της Ε.Ε. Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα λάβουμε 429.000 δόσεις και θα εμβολιαστούν περίπου 215 χιλιάδες συμπολίτες μας. Ανάμεσά τους και 126 πρόσωπα της πρώτης γραμμής, απολύτως κρίσιμα για τη λειτουργία της Κυβέρνησης και τη συνέχεια του Κράτους. Τον ενοχλεί αυτό τον κ. Τσίπρα, γιατί επενδύει στην καταστροφή».
«Αφήνουμε πίσω στον μικρόκοσμό του τον κ. Τσίπρα. Άλλωστε, εμβόλιο για τον κορονοϊό έκανε, όχι για τον λαϊκισμό. Η Ελλάδα προχωράει μπροστά και με σχέδιο, ομοψυχία και αποφασιστικότητα θα κερδίσει και αυτή τη μάχη», καταλήγει ο κ. Πέτσας.

Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ 

Για ανευθυνότητα κατηγορεί την κυβέρνηση ο Νάσος Ηλιόπουλος σχετικά με την επιλογή της να εμβολιαστούν πρώτα υπουργοί και κρατικοί αξιωματούχοι και όχι οι υγειονομικοί. Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει:
«Ο εκπρόσωπος Τύπου της ανεύθυνης κυβέρνησης θεωρεί ότι υπουργοί και γενικοί γραμματείς 40 και 50 ετών είναι σημαντικότερο να εμβολιαστούν πριν από τους υγειονομικούς ή τις ευπαθείς ομάδες. Οι πολίτες ας περιμένουν ως το καλοκαίρι. Δεν μας προκαλεί εντύπωση. Το μόνο που μπορεί να κάνει άλλωστε πέρα από το να λέει ψέματα είναι να εκβιάζει ΜΜΕ με κρατική διαφήμιση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα συνεχίσει να παλεύει για τα απαραίτητα μέτρα στήριξης της δημόσιας υγείας και της κοινωνίας. Για να βάλουμε στοπ στην καταστροφή που φέρει πια την σφραγίδα του ίδιου του κ. Μητσοτάκη».