ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Oι συνέπειες της καραντίνας στις γυναίκες

Στο δεύτερο επεισόδιο της εκπομπής «Ειδικές αποστολές», που μεταδίδεται στην ΕΡΤ1, τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021, στις 23:00, δημοσιογράφοι της ΕΡΤ ερευνούν, αναλύουν και παρουσιάζουν σύνθετα θέματα που άπτονται της επικαιρότητας -και όχι μόνο.
Η Ανδριάννα Μαγγανιά ερευνά τις συνέπειες της καραντίνας στις γυναίκες. Στην κάμερα των «Ειδικών αποστολών» μιλούν θύματα.. ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και εργαζόμενες μητέρες που προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ τηλεργασίας, τηλεκπαίδευσης και οικιακών υποχρεώσεων. Τι συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου τα περιοριστικά μέτρα λειτουργούν ως άλλοθι για να περιοριστεί η πρόσβαση σε ασφαλή άμβλωση; Η Ευρωπαία Επίτροπος Ισότητας Ελένα Ντάλι παραθέτει τους λόγους για τους οποίους σημαντικά γυναικεία δικαιώματα κινδυνεύουν να χαθούν μέσα σε λίγους μήνες εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας.
Ο Φάνης Παπαθανασίου ακολουθεί τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο σε μια περιοδεία στις μάχιμες μονάδες της ακριτικής Ελλάδας. Πρώτος σταθμός ο Έβρος, όπου τον περασμένο χειμώνα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έδειξαν απόλυτη ετοιμότητα στην αντιμετώπιση της οργανωμένης τουρκικής επιχείρησης παράνομης εισόδου χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών σε ελληνικό έδαφος.
Από τον Έβρο στη Λήμνο, την Παναγιά, το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, εκεί όπου οι λιγοστοί κάτοικοι και οι άνδρες του ελληνικού στρατεύματος φυλούν καθημερινά Θερμοπύλες. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξηγεί στις «Ειδικές αποστολές» πώς κατά τη διάρκεια μιας μακράς περιόδου έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο συντονισμός και η συνεργασία κυβέρνησης και Γενικού Επιτελείου ισχυροποιούν στο μέγιστο την αποτρεπτική ισχύ της χώρας.
Η Μάχη Νικολάρα ανοίγει τον φάκελο των κοινωνικών δικτύων και των μηχανών αναζήτησης και ερευνά πώς οι νέες μορφές επικοινωνίας σχετίζονται με τη στοχευμένη διαφήμιση. Συνομιλεί με ερευνητές και ειδικούς που εξηγούν πώς οι γίγαντες της τεχνολογίας μετατρέπουν σε τρισεκατομμύρια τη γνώση που αποκτούν, καταγράφοντας τις κινήσεις μας στον ψηφιακό αλλά και τον φυσικό κόσμο.
Αρχισυνταξία: Σταυρούλα Χριστοφιλέα, Πιέρρος Τζανετάκος
Υπεύθυνη ερευνών: Ελβίρα Κρίθαρη
Διεύθυνση παραγωγής: Περικλής Παπαδημητρίου
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρεμούνδος, Γιάννης Γεωργιουδάκης
Δημοσιογραφική ομάδα: Μάχη Νικολάρα, Ανδριάννα Μαγγανιά, Γιάννης Σουλιώτης
Υπεύθυνος εκπομπής: Φάνης Παπαθανασίου
Φωτογραφίες: Κώστας Κεχαγιάς