ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Απεβίωσε σε ηλικία 98 ετών ο σχεδιαστής μόδας Πιέρ Καρντέν


Απεβίωσε την Τρίτη σε ηλικία 98 ετών, στο αμερικανικό νοσοκομείο του Νεϊγί, στο δυτικό Παρίσι, ο σπουδαίος σχεδιαστής μόδας Πιέρ Καρντέν. Τον θάνατό του ανακοίνωσαν η Γαλλική Ακαδημία Καλών Τεχνών και η οικογένειά του.
Ο Πιέρ Καρντέν γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου του 1922 στο Τρεβίζο της Ιταλίας. Έγινε διάσημος για το στυλ avant-garde και λάτρευε τα.. γεωμετρικά σχέδια. Ίδρυσε τον οίκο μόδας του το 1950, ενώ από το 1991 ήταν πρέσβης καλής θελήσεως της Unesco.
Ο θρύλος της γαλλικής μόδας πρωτοστάτησε στις τεχνοτροπίες της δεκαετίας του 1960 και του 1970, όχι μόνο για τα σχέδιά του, αλλά για το ασύλληπτο επιχειρηματικό του μυαλό, με τον αστικό μύθο να λέει πως έχει βάλει την υπογραφή του σε περισσότερα συμβόλαια από οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο, ενώ κατάφερε το brand του να ταξιδέψει σε περισσότερες από 100 χώρες στον κόσμο, χαρακτηρίζοντάς τον ως ένα από τους πιο γνωστούς Γάλλους παγκοσμίως.