ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Με τον Λαγό και τον Παππά τι θα γίνει;


Από τις 7 Οκτωβρίου που βγήκε η ιστορική απόφαση του δικαστηρίου για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής μέχρι σήμερα έχουμε αρκετούς καταδικασμένους και φυλακισμένους, αλλά και δύο «αγνοούμενους».
Τον πρώην υπαρχηγό Χρήστο Παππά και τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό.. Ο μεν πρώτος εξευτέλισε την Ελληνική Αστυνομία, η οποία -υποτίθεται- τον παρακολουθούσε, αφού κατάφερε να διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση και ακόμη τον ψάχνουμε.
Στην ιστορία θα μείνουν και οι δηλώσεις τηλεμαϊντανού συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ., ότι δεν υπάρχει περίπτωση «ούτε μία στο τρισεκατομμύριο» να συμβεί αυτό ή ότι οι αστυνομικοί καιροφυλακτούν στα «5-6 μέτρα».
Ο δε Γιάννης Λαγός απολαμβάνει χαλαρός την ευρωβουλευτική ασυλία των Βρυξελλών. Και αυτό γιατί όπως αποκάλυψαν πρόσφατα οι New York Times και όπως κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Νίκος Ανδρουλάκης, η άρση ασυλίας του Λαγού κινδυνεύει να βαλτώσει για πολλούς μήνες -στην καλύτερη περίπτωση- ή και πολύ παραπάνω. Ο λόγος είναι η γραφειοκρατία της Ευρωβουλής αλλά και οι μικροκομματικοί σχεδιασμοί του Ισπανού ευρωβουλευτή και προέδρου της αρμόδιας επιτροπής που προτάσσει τις άρσεις ασυλίας των αυτονομιστών συμπατριωτών του ενόψει των επικείμενων καταλανικών εκλογών.
Και για τη μεν περίπτωση Παππά, αν είναι ήδη εκτός Ελλάδας, ίσως είναι πλέον αργά. Αλλά για την περίπτωση Λαγού τα πράγματα είναι διαφορετικά και η χώρα μας θα μπορούσε να παρέμβει ακόμη και στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, π.χ. του πρωθυπουργού ή του υπουργού Δικαιοσύνης, προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου.
Εκτός αν η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη με αυτή την εθνική ντροπή και προτιμά να κυνηγά την «ανομία» μοιράζοντας πρόστιμα 300 ευρώ σε όσους βγάζουν βόλτα το σκύλο τους χωρίς να στείλουν μήνυμα στο 13033.

Χάρης Ιωάννου / ΕφΣυν