ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Καταλάβατε κύριε Μητσοτάκη;

Ο υπεύθυνος έχει όνομα

Προχθές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε δριμύτατα την κυβέρνηση για την προκλητική κίνησή της να προηγηθούν στον εμβολιασμό -ακόμη και σε βάρος των υγειονομικών- διάφοροι κυβερνητικοί μανδαρίνοι. Το Μέγαρο Μαξίμου αντέδρασε άμεσα και εντονότατα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως «έχει αλλεργία στην αλήθεια...» (δείτε ΕΔΩ). Συνεπώς, κατά την κυβέρνηση και τον εκπρόσωπό της, προχθές δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.
Χθες, και αφού οι αντιδράσεις υγειονομικών και άλλων έπαιρναν διαστάσεις, η κυβέρνηση με εντολή, λένε, του Κυρ. Μητσοτάκη διέκοψε τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των κυβερνητικών και κρατικών στελεχών. Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος κ. Πελώνη -σε αντίθεση με τον κ. Πέτσα- μας πληροφόρησε πως «ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στον εμβολιασμό του πρωθυπουργού, της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας».
Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα γράφηκαν σε φιλοκυβερνητικά μέσα, ο πρωθυπουργός έβαλε τις φωνές στους υφισταμένους του και τον άκουσαν μέχρι και οι νεραντζιές έξω στον δρόμο.

Αρα, παρά τα όσα ισχυριζόταν μία ημέρα πριν ο κ. Πέτσας, υπήρχε πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό. Συνεπώς, αλλεργικός στην αλήθεια δεν ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά ο κ. Πέτσας και όσοι τον έβαλαν να τα πει.
Δεν είναι η πρώτη φορά που «αδειάζουν» τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον εκθέτουν με αυτόν τον τρόπο. Οφείλουμε όμως να είμαστε δίκαιοι. Ποτέ δεν έδρασε αυτοβούλως. Εντολές του πρωθυπουργού εκτελούσε.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης γνώριζε και είχε δώσει τη συγκατάθεσή του για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων. Αυτός έβγαλε τον Στ. Πέτσα να απαντήσει με αυτόν τον τρόπο στις διαμαρτυρίες του Αλέξη Τσίπρα. Και αυτός τον απέσυρε, βάζοντας την κ. Πελώνη να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.
Ο ίδιος φρόντισε να μείνει στο απυρόβλητο και να παριστάνει τον δυσαρεστημένο με τους υφισταμένους του. Το ίδιο παιχνίδι έχει παιχτεί αρκετές φορές στο παρελθόν με τους ίδιους ή άλλους πρωταγωνιστές, αλλά πάντα με τον πρωθυπουργό στο επίκεντρο.
Κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα την άνοιξη με τα περίφημα vouchers για την οικονομική στήριξη επιστημόνων που τελικά αποσύρθηκαν ως φιάσκο και σκάνδαλο μαζί. Και τότε αλλού φόρτωσε την ευθύνη ο πρωθυπουργός. Αλλά όπως λέει ο λαός «Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη...». Καταλάβατε κύριε Μητσοτάκη;
EΦ.ΣΥΝ. / Άποψη