ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Πρωτοχρονιάτικο «Μουσικό κουτί» με τον Πάνο Μουζουράκη και την Παυλίνα Βουλγαράκη

BINTEO
Λαμπερό, με κέφι και χαρά είναι το πρωτοχρονιάτικο «Μουσικό κουτί», με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Ρένα Μόρφη, και προσκεκλημένους τον Πάνο Μουζουράκη και την Παυλίνα Βουλγαράκη, που μεταδίδει η ΕΡΤ1 την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, στις 22:00.
Η εκπομπή αρχίζει με το ολοκαίνουργιο τραγούδι του..

Νίκου Πορτοκάλογλου, που ερμηνεύει με τη Ρένα Μόρφη, και το οποίο έμελλε να γίνει η ευχή όλων για το 2021, καθώς έχει τον τίτλο «Ένα νέο καλό».
Το τελευταίο «Μουσικό κουτί» για το 2020 είναι γεμάτο εκπλήξεις, με τον Πάνο Μουζουράκη και την Παυλίνα Βουλγαράκη να τραγουδούν όχι μόνο τις δικές τους επιτυχίες, αλλά και τραγούδια που δεν τους έχουμε ακούσει ποτέ να ερμηνεύουν.
Το «κερασάκι», όμως, όπως πάντα, είναι και οι προσωπικές ιστορίες που αφηγούνται οι καλλιτέχνες. Όπως ποιος ανακάλυψε στην Πλατεία Ναυαρίνου, στη Θεσσαλονίκη, τον Πάνο Μουζουράκη και τον προσέλαβε να του τραγουδά, αλλά και να του ψωνίζει… τσιγάρα, αλλά και τι συνδέει την Παυλίνα Βουλγαράκη με τα podcast...
Η ιστορία του Πάνου Μουζουράκη ξεκινάει όταν ο μέντοράς του, ο θρυλικός κιθαρίστας Φρανσουά, τον ανακάλυψε στην Πλατεία Ναυαρίνου: «Μια μέρα όπως έπαιζα κιθάρα, εκεί στο πεζοδρόμιο, περνάει και μου λέει ‘‘πες τις Ανόητες αγάπες’’, αλλά εγώ είπα το ‘‘Μη γυρίσεις’’, γιατί μπέρδεψα τα ακόρντα, βασικά δύο ακόρντα ήξερα και με αυτά έπαιζα όλα τα τραγούδια...». Η οντισιόν του Διονύση Σαββόπουλου ήταν καθοριστική για τη μετέπειτα πορεία του, καθώς και η συνάντησή του με τον Κωστή Μαραβέγια.
Η τραγουδοποιός Παυλίνα Βουλγαράκη μιλάει για τα πρώτα της ακούσματα: «Στο δικό μας σπίτι έπαιζε πολλή κρητική μουσική, γιατί η καταγωγή μας είναι από την Κρήτη. Η πρώτη μουσική που άκουσα ήταν η λύρα, ο Ξυλούρης και ο Ψαραντώνης. Ακούγαμε, όμως, πολύ και Edith Piaf και φυσικά Beatles». «Η Δήμητρα Γαλάνη είναι η αγαπημένη μου γυναικεία φωνή και ήταν ένας από τους στόχους μου να συνεργαστούμε» σημειώνει και εξηγεί ότι στο πρώτο podcast της ασχολείται με τον φόβο και πώς μπορούμε να τον νικήσουμε.
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Ρένα Μόρφη, ο Πάνος Μουζουράκης, η Παυλίνα Βουλγαράκη και η μπάντα της εκπομπής δίνουν μία ακόμα συναυλία με ανατρεπτικές διασκευές αγαπημένων τραγουδιών! «Like a Rolling Stone», «Έλα ήλιε μου», «Ολαρία ολαρά», «Fever», «Να με προσέχεις», «What a wonderful world», «Ζήτα μου ό,τι θες» «Βγαίνουμε απ' το τούνελ»… 
Μη χάσετε το τελευταίο «Μουσικό κουτί» της χρονιάς.
Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, στις 22:00, από την ΕΡΤ1.