ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Ο Μαλέλης, ο Πρετεντέρης και τo «Βυζάντιο» του Mega

Στους παροικούντες την μιντιακή και πολιτική Ιερουσαλήμ είναι γνωστό πως ο Σταμάτης Μαλέλης είναι “σκληρό καρύδι”. Αδιαμφισβήτητης ικανότητας ως προς το…αντικείμενο τηλεόραση, έμπειρος όσο λίγοι στον χώρο, διανύει εσχάτως μια μάλλον δύσκολη περίοδο στη διεύθυνση ειδήσεων του νέου Mega Channel.
Οι πληροφορίες θέλουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη να τον..
εμπιστεύεται απολύτως και να έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως για τις χαμηλές τηλεθεάσεις του καναλιού ευθύνονται κυρίως οι επιλογές στο πρόγραμμα και η ψευδαίσθηση πως οι παλιές επιτυχημένες σειρά της “βιβλιοθήκης” του Mega θα μπορούσαν από μόνες τους να το εκτοξεύσουν στην κατάταξη της Nielsen.
Η τελευταία επιλογή του να φέρει τον Αλέξη Τσίπρα στο στούντιο των ειδήσεων του καναλιού σχολιάστηκε θετικά από τους περισσότερους “εκτός καναλιού”, δέχθηκε, όμως, επικρίσεις από τους “εσωτερικούς” παράγοντες που επηρεάζουν την ιδιοκτησία. Λέγεται πως τόσο το ισχυρό σύστημα των “Παραπολιτικών”, όσο και δημοσιογράφοι των εφημερίδων της Alter Ego όπως ο Γιάννης Πρετεντέρης και ο Γιώργος Παπαχρήστος, θεωρούν πως η επιμονή Μαλέλη στην “ανεξαρτησία” δεν συνάδει με τη στρατηγική για υποστήριξη της κυβέρνησης και διατήρηση του “αντι-Σύριζα” μετώπου.
Ο Σταμάτης Μαλέλης, υπό την πολιτική του ιδιότητα, άλλωστε, ως στέλεχος του ΚΙΝ.ΑΛ και επικεφαλής της ομάδας των “81”, ακολουθεί σκληρή αντι-Δεξιά και αντικυβερνητική γραμμή και είναι εξ αυτών που επιθυμούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Κουμουνδούρου.
Για τους παραπάνω λόγους κάποιοι επιδιώκουν να εξωθήσουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε “εξοστρακισμό” του από το Mega. Ήδη, βάζουν στοιχήματα πως τον Σεπτέμβριο, με το νέο πρόγραμμα, ο Σταμάτης Μαλέλης δεν θα βρίσκεται στο κτίριο της Συγγρού.

- πηγή: libre.gr