ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020

Μήνυση στον Κ. Μπογδάνο για συκοφαντική δυσφήμιση

...από το μέλος της Κ.Ε. Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, Αγαμέμνονα Τάτσης

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Κωνσταντίνου Μπογδάνου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης κατέθεσε ο δικηγόρος και μέλος της κεντρικής επιτροπής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, Αγαμέμνων Τάτσης, σχετικά με την χθεσινή ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ  περί της δήθεν υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ στις τουρκικές προκλήσεις στον Εβρο.
Η προσφυγή αφορά χθεσινή (7 Μαρτίου) ανάρτηση του Κ. Μπογδάνου ο οποίος..
αναδημοσίευσε δημοσίευμα του meaculpa (εκδότης του εμφανίζεται ο ίδιος ο βουλευτής της ΝΔ) με το βίντεο που εμφανίζει τουρκικό στρατιωτικό όχημα που επιχειρεί να καταστρέψει μέρος του φράκτη στον Έβρο.
Ο Κ. Μπογδάνος σχολίασε στην ανάρτηση του ότι το περιστατικό συντελέστηκε «Με τις πλάτες των συριζαίων».
Σύμφωνα με την αναφορά του Aγ. Τάτση, ο βουλευτής ουσιαστικά "ισχυρίστηκε δημόσια και ο ισχυρισμός του αυτός περιήλθε σε γνώση μεγάλου αριθμού προσώπων, ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ή οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αυτής, ενεργούν πράξεις εχθρικές προς την χώρα μας, με τη συνδρομή και υποστήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης".
Ο δικηγόρος τονίζει στην αναφορά ότι "η δήλωση αυτή δεν είναι ένα λεκτικό σχήμα ή μια υπερβολική έκφραση που συνηθίζεται στην πολιτική διαπάλη, αλλά συνιστά ευθεία και ξεκάθαρη μετάδοση ισχυρισμού, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ενεργά παράνομες πράξεις της Τουρκίας στον Έβρο.
Γνωρίζει όμως ο παραπάνω βουλευτής, ότι η αδιανόητη και εθνικά μειοδοτική αυτή δήλωση του, είναι ψευδής και συκοφαντική, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα της Αριστεράς, εμφορείται από γνήσιες πατριωτικές αντιλήψεις και τιμά τις μεγάλες ιστορικές παρακαταθήκες των αγώνων του Λαού μας για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία".
Αναφέρει επίσης πως ζητά τον ποινικό κολασμό του βουλευτή καθώς θίγει όλα τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία εμφανίζει ως "συνεργάτες των Τούρκων σε παράνομες ενέργειες".
Ο κ. Τάτσης αφού τονίζει ότι είναι βέβαιος ότι "τόσο ο Πρωθυπουργός της χώρας όσο και οι αρμόδιοι Υπουργοί, όχι μόνο θα καταδικάσουν τη συγκεκριμένη δήλωση, αλλά και θα απομονώσουν τέτοιες ακραίες και εθνικά επιζήμιες συμπεριφορές", ο κ. Τάτσης ζητά επίσης να κληθούν να καταθέσουν επί του ισχυρισμού του κ. Μπογδάνου οι αρμόδιοι υπουργοί Εθνικής 'Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη καθώς και ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ώστε να διακριβωθεί το αληθές ή όχι του ισχυρισμού που διατύπωσε στην ανάρτηση του ο βουλευτής.

Ολόκληρη η μηνυτήρια αναφορά του Αγ. Τάτση (κάντε κλικ για μεγέθυνση):