ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Έχασε τη ζωή του ο Κόμπι Μπράιαντ σε συντριβή ελικοπτέρου


Σκοτώθηκε σε συντριβή ελικοπτέρου ο βετεράνος σούπερ σταρ του ΝΒΑ Κόμπι Μπράιαντ και η 13χρονη κόρη του. Σύμφωνα με το δίκτυο ΤΜΖ, που μετέδωσε και επιβεβαίωσε πρώτο την είδηση, το ιδιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο 41χρονος Κόμπι Μπράιαντ έπεσε και συνετρίβη στην Καλαμπάσα της Καλιφόρνια, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος και άλλοι τέσσερις επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων και η κόρη του, Τζιάνα..
O «Black Mamba», όπως ήταν το παρατσούκλι του, έπαιξε επί δύο δεκαετίες με τους Λος Άντζελες Λέικερς, κερδίζοντας πέντε πρωταθλήματα.
Είχε ρεκόρ καριέρας 81 πόντους, τους οποίους σημείωσε τον Ιανουάριο του 2006 κόντρα στους Τορόντο Ράπτορς, ενώ το 2016, στο τελευταίο του παιχνίδι, σε ηλικία 38 ετών και 234 ημερών, σημείωσε 60 πόντους, απόδοση που αποτελεί ρεκόρ πόντων σε τελευταίο αγώνα καριέρας στο ΝΒΑ.
Με αυτό επίσης έγινε ο γηραιοτερος παίχτης που κατάφερε να πετύχει 60 πόντους. Θεωρήθηκε από πολλούς ο κορυφαίος παίχτης της γενιάς του (ντραφτ 1996), της δεκαετίας του 2000, καθώς και εκ των κορυφαίων όλων των εποχών.
Κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα, ένα βραβείο MVP της κανονικής περιόδου (2008), δύο βραβεία MVP των τελικών του NBA (το 2009 και το 2010) και πέντε βραβεία MVP σε All-Star Game