ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Τον Ζούλα να πιστέψουμε ή τον Μητσοτάκη για την ΕΡΤ;

Όλοι αυτοί που έβρισκαν ακριβό το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ, τα 3 ευρώ που πληρώνουμε κάθε μήνα με το λογαριασμό της ΔΕΗ, τώρα το βρίσκουν τζάμπα.
Το βρίσκει τζάμπα και ο Κωνσταντίνος Ζούλας, ο Πρόεδρος της ΕΡΤ. Ιδού τι έγραψε χθες στο Facebook: «Ένα από τα πολλά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η ΕΡΤ είναι η..
γενικευμένη αίσθηση των πολιτών ότι την πληρώνουν πανάκριβα. Όταν ζεις τα προβλήματα από μέσα, σε πνίγει αυτή η παραπληροφόρηση. Το μηνιαίο ποσό που καταβάλει κάθε σπίτι για τα 5 τηλεοπτικά της κανάλια (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, EΡΤ Sports, ΕΡΤ World) τα 6 ραδιόφωνά της (EΡΑ 1, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑ Σπορ, Κosmos, Φωνή της Ελλάδος) τις ιστοσελίδες της, τις τρεις ορχήστρες της και άλλα πολλά είναι μόλις 3 ευρώ. Δηλαδή μικρότερο από την αγορά μιας κυριακάτικης εφημερίδας ή ενός καφέ. Και γι αυτό νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω πολύ τον Φώτη Σεργουλόπουλο που αυθόρμητα διόρθωσε τους παίκτες με τη φράση "τσάμπα είναι"».
Ήταν 2017 όμως, όταν ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την περιοδεία του στη Λακωνία έλεγε ότι η δημόσια τηλεόραση θα μπορεί να λειτουργήσει με το μισό ανταποδοτικό τέλος.
Αλλά και το 2018, τον Αύγουστο, ο κ. Μητσοτάκης επέμενε για τη μείωση του ανταποδοτικού τέλους στη συνάντησή με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εργαζομένων ΕΡΤ. Τόνισε ότι θα επαναξιολογηθεί το μηνιαίο τέλος που καταβάλλουν σήμερα οι πολίτες το οποίο χαρακτήρισε υπερβολικό για όσα παρέχει σήμερα η ΕΡΤ.
Τελικά το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ είναι τζάμπα όπως ισχυρίζεται ο Κωνσταντίνος Ζούλας ή υπερβολικό όπως διατυμπάνιζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Ποιος θα μας λύσει την απορία; Πάντως ένα είναι το σίγουρο: ο Ζούλας αδειάζει τον Μητσοτάκη για το κόστος της ΕΡΤ.

Δ. Κανελλόπουλος / EφΣυν