ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Ψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ η τροπολογία για ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Απουσίαζε ο Σαμαράς...

Με 156 θετικές ψήφους πέρασε από την Βουλή η τροπολογία για την αλλαγή των ποινών που προβλέπονται για ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη μετά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη με ηλεκτρονικό τρόπο ψήφισαν συνολικά 246 βουλευτές.
Από αυτούς 156 ψήφισαν «ναι»,..
οι 90 «όχι» ενώ δεν υπήρξε ούτε ένα «παρών».
Νωρίτερα από το Μέγαρο Μαξίμου και το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας διαμηνυόταν ότι «η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων» θέτοντας έτσι θέμα κομματικής πειθαρχίας και κυρώσεων για όσους τυχόν διαφωνήσουν με την τροπολογία με την στάση ή την ψήφο τους στη Βουλή.
Απουσίαζε από την ψηφοφορία ο Αντώνης Σαμαράς (είναι η δεύτερη φορά που δεν ψηφίζει ο πρώην πρωθυπουργός, απουσίαζε και στην εκλογή Σακελλαροπούλου). Από την κυβέρνηση δήλωναν άγνοια για την απουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από την ψηφοφορία, ο οποίος επέστρεψε την Παρασκευή από το ταξίδι του στις ΗΠΑ.
Αυτό που περιμένουν τώρα από το Μαξίμου είναι μια εξήγηση για την απουσία του πρώην πρωθυπουργού από την ψηφοφορία στην οποία ατύπως είχε επιβληθεί κομματική πειθαρχία με την απειλή ακόμα και της διαγραφής από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

ΥΓ: Η διάταξη προβλέπει ότι εφεξής όσοι κρίνονται ένοχοι, από την αθλητική Δικαιοσύνη, για παραβάσεις της υφιστάμενης νομοθεσίας, όπως περιγράφονται στην εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, θα τιμωρούνται με αφαίρεση πέντε έως δέκα βαθμών αντί για υποβιβασμό.