ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Αινιγματική δήλωση του υπουργού Αμυνας για Μητσοτάκη

Μπορεί από τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου από την Κοζάνη να ξεχώρισε εκείνη που απαντούσε στον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής εμπλοκής, ωστόσο, στις δηλώσεις υπάρχει και ένα απόσπασμα το οποίο αφήνει πολλές απορίες για το νόημά του.
Συγκεκριμένα, ο Νίκος.. Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενος εμπλοκής με την Τουρκία είπε χαρακτηριστικά: «Η εντολή στρατιωτικής απάντησης ή εμπλοκής θα είναι του πρωθυπουργού και εάν δεν μπορεί ο ίδιος θα είναι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας. Όλα αυτά είναι ανοικτά αλλά εύχομαι να μην έρθει αυτή ποτέ αυτή η ώρα και η προσπάθεια μας για ισχυρές ένοπλες δυνάμεις εκεί κατατεινει, ώστε να μην υπάρξει η στιγμή που θα μπορέσει να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός».
Η δήλωση αυτή προκαλεί ερωτηματικά, σχετικά με το τι εννοεί ο υπουργός Άμυνας με το «εάν δεν μπορεί ο ίδιος» ο πρωθυπουργός να δώσει τη σχετική εντολή περί στρατιωτικής εμπλοκής με την Τουρκία, καθώς δεν εξηγεί πού θα οφείλετο μια τέτοια αδυναμία. Παράλληλα, η αναφορά του σε μετάθεση, σε αυτή την περίπτωση, της απόφασης για εμπλοκή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας (δηλαδή στον εαυτό του...) μοιάζει τουλάχιστον περίεργη.
Όπως και να έχει, η δήλωση αυτή αφήνει πολλές «ουρές», τις οποίες ο Ν. Παναγιωτόπουλος καλό θα ήταν να ξεδιαλύνει.
- από topontiki