ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Αλληλεγγύη στους 45 απολυμένους της Hurriyet

Aνταποκρινόμενο στο αίτημα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕΟΔ), το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. και σε ένδειξη αλληλεγγύης στις νομικές διεκδικήσεις των 45 Τούρκων συναδέλφων της ημερήσιας εφημερίδας Hurriyet απέστειλε χρήματα στο ταμείο αλληλεγγύης που έχει συστήσει για αυτόν τον σκοπό η ΕΟΔ.
Παραδοσιακά το Διοικητικό..
Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει πολύ καλές σχέσεις με τους δημοσιογράφους στην Τουρκία. Το 2019 είχαμε τρεις περιπτώσεις εργαζομένων, όλοι είναι μέλη των τουρκικών Ενώσεων τους οποίους στήριξε με τον ίδιο τρόπο, όπως τα μέλη της Ένωσης μας, που στη διάρκεια των πολλών χρόνων της οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αλληλέγγυο στους τούρκους δημοσιογράφους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, πως δεν πρόκειται να τους εγκαταλείψει και πάντα θα συνεισφέρει με κάθε διαθέσιμο μέσο. Η γεωγραφική εγγύτητα των δύο χωρών μπορεί να προκαλεί ένταση στο πολιτικό επίπεδο, όμως η αλληλεγγύη των δημοσιογράφων που έχει σφυρηλατηθεί όλα τα χρόνια μέσω των σχέσεων που ανταλλάσουν οι δημοσιογραφικές επαγγελματικές Ενώσεις, πάντα θα αποτελεί ένα παράγοντα σταθεροποίησης της ειρήνης.