ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Όλα τα κόμματα στο πλευρό του ΕΔΟΕΑΠ

Την αλληλεγγύη τους στον κόσμο της ενημέρωσης και τους 32.000 ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων κατά την κοπή της πίτας του Οργανισμού.
Η εκδήλωση συνέπεσε χρονικά με την αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας έναντι προσφυγής μερίδας εργοδοτών κατά της εισφοράς 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ, τη νομοθέτηση της..
οποίας είχαν υπερψηφίσει όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.
«Η Νέα Δημοκρατία στέκεται δίπλα στον αγώνα σας για πλουραλιστική ενημέρωση» ανέφερε στο μήνυμα που απέστειλε ο εκπρόσωπος Τύπου, Τάσος Γαϊτάνης, συμπληρώνοντας πως «είμαστε σε αναμονή της απόφασης του ΣτΕ και η ΝΔ σέβεται τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου».
«Είμαστε στο πλευρό του ΕΔΟΕΑΠ» διεμήνυσε ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, τονίζοντας ότι «θα φανεί από την ιστορία ποια κόμματα πραγματικά στηρίζουν τον ΕΔΟΕΑΠ». «Υποστηρίζουμε εμπράκτως την ενημέρωση, με ιδιαίτερη ευαισθησία για τον έντυπο Τύπο» διευκρίνισε, υπενθυμίζοντας «τα μέτρα στήριξης για τον Τύπο, που θεσμοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης. «Τασσόμαστε μαζί σας στο δίκαιο αγώνα του ΕΔΟΕΑΠ» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι «πάντα το ΚΙΝΑΛ υποστήριζε τους εργαζομένους στην ενημέρωση» και «αυτονόητα το ίδιο θα πράξει εκ νέου εάν χρειαστεί».
«Κοντά στις διεκδικήσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ» δήλωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Μέρα 25, Μιχάλης Κριθαρίδης, επισημαίνοντας «πόσο επλήγη ο κλάδος από τις μνημονιακές πολιτικές».

Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, Σταύρος Καπάκος, μίλησε για «την κρισιμότητα της απόφασης του ΣτΕ για την υγεία και την επικούρηση των εργαζομένων στα ΜΜΕ», τονίζοντας πως «όλες οι Ενώσεις εργαζομένων στα ΜΜΕ θα στηρίξουν έως τέλος τον αγώνα».
Στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές Βασίλης Βασιλικός και Νίκος Φίλης, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι των Ενώσεων εργαζομένων στα ΜΜΕ (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΕΠΤΥΜ), του ΕΦΚΑ και των αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων ΤΥΠΕΤ, ΕΤΑΣ, ΤΕΑΣ.