ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Κ. Παπαδάκης: Η πορεία των αγορεύσεων διαμορφώνει μια παράσταση νίκης

Αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής της εβδομάδας που πέρασε στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής και εκπρόσωπος των Αιγυπτίων αλιεργατών Κώστας Παπαδάκης, με μια ιστορικής σημασίας αγόρευση, διέλυσε τα νομικά επιχειρήματα της ναζιστικής οργάνωσης αλλά και της απρόσμενης -ή και όχι- υπερασπίστριάς τους, της εισαγγελέως Αδαμαντία Οικονόμου, και άφησε με τον..
λόγο του μια σημαντική πολιτική παρακαταθήκη.
Αναλύοντας σε 11 σημεία τους λόγους για τους οποίους η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση και αποδομώντας πλήρως σε 24 σημεία την αγόρευση της εισαγγελέως, παρουσίασε με αρτιότητα τον τρόπο με τον οποίο η ναζιστική συμμορία οργάνωσε την εγκληματική της δράση και συγκίνησε βαθιά όποιον τον άκουσε ή παρακολούθησε την αγόρευσή του, αφιερώνοντάς την στον Χανς Λίττεν, τον δικηγόρο των γερμανικών συνδικάτων του Μεσοπολέμου, που έσυρε τον Χίτλερ στο δικαστήριο και το πλήρωσε με τη ζωή του, καθώς εστάλη από τους ναζιστές στο στρατόπεδο του Νταχάου, όπου πέθανε το 1938, καλώντας τους δικαστές να μην επαναλάβουν το ίδιο σφάλμα. Να μην αντιμετωπίσουν τον ναζισμό με ραθυμία.
O δημοσιογράφος Γιάννης Ανδρουλιδάκης (Αυγή και Κόκκινο) συνάντησε και συνομίλησε με τον Κώστα Παπαδάκη δύο ημέρες μετά την αγόρευσή του, ενώ η σκυτάλη των αγορεύσεων έχει περάσει στους δικηγόρους του ΠΑΜΕ, για την πορεία της δίκης. Ο Κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι η πορεία των αγορεύσεων της πολιτικής αγωγής σχηματίζει ήδη μια «παράσταση νίκης» για τους ενάγοντες, μιλά για τις δυσκολίες και την ιστορικότητα αυτής της δίκης, για τα λάθη του κατηγορητηρίου και τις ιδιαιτερότητές του και επισημαίνει ότι αυτή είναι μια δίκη που την παρακολουθεί ολόκληρη η παγκόσμια δημοκρατική κοινή γνώμη.

- διαβάστε την συνέντευξη του Κ. Παπαδάκη στον Γιάννη Ανδρουλιδάκη στο avgi.gr EΔΩ