ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020

Τα γκολ και τα τρολ

Λοιπόν, ας σοβαρευτούμε. Γιατί σηκώνει βέβαια πολλή πλάκα η διαχείριση του ποδοσφαιρικού, και τα εύοσμα που έχωσε μπροστά στη μύτη μας. Η ξαφνική έξαφνα αλλαγή στάσης μεγάλων ΜΜΕ που χθες αποθέωναν τον Μητσοτάκη και σήμερα ανακάλυψαν τη μεσοτοιχία της βίλας του με του Χριστοφοράκου.
Που χθες υμνούσαν την πολιτική του και σήμερα ανακάλυψαν ότι οι συντάξεις δεν αυξάνονται, αλλά.. μειώνονται. Και είδαν επιτέλους ακόμα και το μεγάλο πρόβλημα με τα φάρμακα. Και διαπιστώνουν ότι ο πρωθυπουργός δεν σέβεται τους νόμους. Άσε που και είναι ευεπίφορος σε εκβιασμούς, παλαιοκομματικός, αναποτελεσματικός, πονηρούλης...
Λοιπόν, ας σοβαρευτούμε. Γιατί τα ποδοσφαιρικά αποκάλυψαν τη σαπίλα στο σύστημα εξουσίας. Αυγενάκης, Μητσοτάκης, Μενδώνη, βαρόνοι, όλος ο καλός ο κόσμος που φροντίζει το ζην, το ευ ζην, το ευ αγωνίζεσθαι, αλλά και το ευ ενημερώνεσθαι των Ελλήνων.
Καμαρίλα, διορισμοί της τελευταία στιγμής σε κρίσιμες επιτροπές, νόμοι λάστιχο κι αν το σώβρακο σφίγγει αλλάζει το λάστιχο, τρόμος πάνω από την πόλη, κάτω στον Πειραιά στα Καμίνια, Θεσσαλονίκη μου μεγάλη φτωχομάνα. Και pay roll, πολύ pay roll.
Ο ένας έχει τόσους, ο άλλος τόσους. Εδώ, εκεί, ψηλά, λίγο πιο ψηλά, χαμηλά, λίγο πιο χαμηλά. Και δεξιά, λίγο πιο δεξιά, πολύ πιο δεξιά. Αηδία! Εντελώς πολιτική.
Λοιπόν, ας σοβαρευτούμε. Εφτά μήνες ζόφου, κουτσουρεμένοι μισθοί, σακατεμένες δουλειές, ανάπηρη Παιδεία, κωλοπετσωμένοι κολεγιάρχοντες, ρουσφέτια αέρος-αέρος, άρρωστη Υγεία, αστυνομικά χαστούκια σε παιδιά και των γονέων, δωράκια σε όποιον το φυσάει, λογάκια σε όποιον ξεφυσάει. Απάτες, απάτες, απάτες. Και σουτ, η πεινασμένη κοινωνία κοιμάται. Τα χορτάτα ΜΜΕ κοιμούνται.
Η υπέρβαρη μεσαία τάξη ροχαλίζει. Και πότε ξυπνούν, παρακαλώ, οχτάστηλα, παράθυρα, φορείς, μεταφορείς, κύριοι με κοινωνική επιρροή, βουλευτές, ευρωβουλευτές, παράγοντες και ενάγοντες μαζί με ένα μαχητικό κομμάτι της κοινωνίας, νέοι άνθρωποι οι περισσότεροι;
Πότε για; Το είδαμε τις τελευταίες μέρες. Που πάει να πει ότι καλώς σατιρίζουμε, σιχτιρίζουμε, επικρίνουμε, καταγγέλλουμε τους πολιτικούς αυτουργούς του σκατού που μας πνίγει. Αυτή όμως είναι η πιο εύκολη δουλειά. Η δύσκολη είναι να καταλάβουν. Όσοι τρέχουν πίσω από τους βαρόνους.
Όσοι τους συντρέχουν χωρίς συνείδηση για ποιον τρέχουν. Η προβληματισμένη πλειονότητα που μένει κολλημένη στο χμ-χμ. Να καταλάβουν. Γιατί αλλιώς, όσο εμείς πλακωνόμαστε στα τρολ, οι άλλοι θα βάζουν γκολ. Στη ζωή μας...

Θανάσης Καρτερός / Aυγή (ala Καρτ)