ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

EΡΤ: Tέλος στην «ανταλλακτική διαφήμιση» με τις εφημερίδες

Τέλος στην «ανταλλακτική διαφήμιση» με τις εφημερίδες βάζει η ΕΡΤ με απόφαση του Δ.Σ. στη χθεσινή του συνεδρίαση. Σε αντικατάσταση θεσμοθετεί έκπτωση 80% επί του τιμολογίου διαφήμισης για όλα τα έντυπα.
Όπως είναι γνωστό, με ιδιωτικά συμφωνητικά μεταξύ της ΕΡΤ και επιχειρήσεων Τύπου, ήταν δυνατή η «αμοιβαία διαφήμιση»: δηλαδή η προβολή από την ΕΡΤ των..
εφημερίδων στις διαφημιστικές ζώνες της ΕΡΤ και κατ' αναλογίαν η προβολή της ΕΡΤ από τις σελίδες των εφημερίδων με διαφημιστική καταχώριση, χωρίς κόστος από καμία πλευρά.
Η πρακτική αυτή είχε υιοθετηθεί ήδη από τη δεκαετία του 2000, ίσως και παλαιότερα, μετά τις εύλογες διαμαρτυρίες ορισμένων εκδοτών Τύπου, οι οποίοι ήταν θύματα ενός είδους «αθέμιτου ανταγωνισμού» από συναδέλφους τους, οι οποίοι προωθούσαν τις εφημερίδες τους με βομβαρδισμό διαφημιστικών μηνυμάτων από κανάλια στα οποία συμμετείχαν μετοχικά, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πωλήσεις εκείνων των εφημερίδων, εις βάρος όσων εκδοτών δεν συμμετείχαν σε τηλεοπτικά σχήματα.
- διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ της Αγγέλας Νταρζάνου στο avgi.gr (ΕΔΩ)