ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Μνημόνιο για την «ανάταξη του ελληνικού ποδοφαίρου»

Μνημόνιο με τη FIFA και την UEFA για την «ανάταξη του ελληνικού ποδοφαίρου» προανήγγειλε με παρέμβασή του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που κατέστησε σαφές, ότι όσοι ιδιοκτήτες ομάδων δεν συμμορφωθούν με τους κανόνες που θα τεθούν, τότε οι ομάδες τους θα αποκλείονται από διεθνείς διοργανώσεις και θα χάνουν έσοδα..

Ο πρωθυπουργός υπερασπίσθηκε τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης με την τροπολογία που ψηφίσθηκε χθες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί τα προβλήματα του ποδοσφαίρου να γίνονται πρόβλημα της κοινωνίας και πρόσθεσε ότι όταν μία ομάδα παρανομεί, πρέπει να τιμωρείται, αλλά όχι να εξοντώνεται.
Η ομιλία του κ.Μητσοτάκη ξεκίνησε σε υψηλούς τόνους, καθώς απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος νωρίτερα τον είχε κατηγορήσει ως «υπεύθυνο για το χάος στο ποδόσφαιρο».
«Ασχολούμαι και με το ποδόσφαιρο, αλλά όχι μόνο με το ποδόσφαιρο», είπε ο κ.Μητσοτάκης. Όπως είπε ο πρωθυπουργός με την νομοθετική παρέμβαση θα τιμωρείται μια ομάδα που παρανομεί, αλλά δεν θα εξοντώνεται. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος προχώρησε στην απομάκρυνση του ευρωβουλευτή Θ. Ζαγοράκη που συμπεριφέρθηκε ως οπαδός μιας ομάδας και όχι ως εκπρόσωπος του λαού. «Δεν μπορεί να ποδοσφαιρική αντιπαράθεση να γίνει κοινωνική». Παράλληλα, επιτέθηκε και στα κόμματα της αντιπολίτευσης που επέλεξαν την αποχή.