ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Χρ. Βαλαβανίδης: Φίλε Γιώργο, ραντεβού στον Παράδεισο!


Γειά σου αγαπημένε μου φίλε Γιώργο. Ραντεβού στον Παράδεισο!
(μαζί με Γιώργος Χριστοδούλου, Γιανκα Αβαγιανου, Μαρία Διακουμάκου και Γιώργος Κοτανίδης).
Αυτό έγραψε στο facebook o ηθοποιός Χρήστος Βαλαβανίδης αναρτώντας και τη σχετική φωτογραφία.
Η Δώρα Χρυσικού έγραψε: "«Μπαμπά» Γιώργο αντίο. Σ΄ευχαριστώ για όλα..
Σ αγαπούσα πολύ".
***
«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Κοτανίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών», αναφέρει  ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι ο Γιώργος Κοτανίδης «έγραψε τη δική του ιστορία στον χώρο του πολιτισμού, τόσο ως ηθοποιός όσο και ως σκηνοθέτης».
«Το έργο που αφήνει πίσω του στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση είναι πλούσιο και πολυσύνθετο, καθώς ως ηθοποιός ερμήνευσε μια σειρά πολλών και διαφορετικών ρόλων. Και, την ίδια στιγμή, ως σκηνοθέτης ανέβασε κορυφαίες θεατρικές παραστάσεις με πρόσφατη αυτή για τη ζωή του Νίκου Ζαχαριάδη, η οποία σημείωσε εξαιρετική επιτυχία. Επίσης, ο Γ. Κοτανίδης ανέπτυξε και συγγραφική δραστηριότητα, ενώ υπήρξε και εκδότης», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:
«Άνθρωπος με έντονη πολιτικοποίηση, ο Γ. Κοτανίδης εντάχθηκε από νεαρή ηλικία στην Αριστερά και ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα στο αντιδικτατορικό κίνημα. Για τη δράση του κατά της χούντας είχε συλληφθεί και βασανιστεί επανειλημμένα».
***
 Η ΕΡΤ2 απόψε, στη μνήμη του Γιώργου Κοτανίδη αλλάζει το πρόγραμμά της και προβάλει στις 19.30 «Το δείπνο», το δραματοποιημένο μυθιστόρημα του Ολλανδού συγγραφέα Herman Koch.
Στην εκπομπή «Σαν Μαγεμενοι», η σκηνοθέτις της παράστασης Λίλλυ Μελεμέ και οι πρωταγωνιστές Στέλιος Μάινας, Κατερίνα Λέχου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Κατερίνα Μισιχρόνη και Γιώργος Κοτανίδης, μιλούν στον Γιώργο Δαράκη για τον τρόπο που προσέγγισαν το έργο.