ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Αναστάτωση στον Alpha - Συνέλευση των εργαζομένων

Λόγω εντολής να εμφανίζονται 8 το πρωί

Αναστάτωση επικρατεί στον μιντιακό όμιλο του Alpha εξαιτίας μιας οδηγίας, που λέγεται ότι ήρθε από τη διοίκηση, και απαιτεί όλοι οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες του enimerosi24, να εμφανίζονται στις εργασίες τους από τις 8 το πρωί. Το απόγευμα..
της Τετάρτης επρόκειτο να πραγματοποιηθεί συνέλευση των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις του σταθμού προκειμένου να συζητήσουν για το θέμα που προέκυψε με την οδηγία και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους.
Σημειώνεται ότι λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του Alpha από τη Μότορ Όιλ του Ομίλου Βαρδινογιάννη, η διοίκηση του ενιαίου τεχνικού τμήματος για Star και Alpha πρότεινε στους τεχνικούς του Alpha να εργαστούν στην Green Pixel, θυγατρική εταιρεία παραγωγής του Star. Σε συνέλευση που πραγματοποίησαν οι τεχνικοί του Alpha την περασμένη Κυριακή, ζητούν τη συμπαράσταση των συναδέλφων τους τεχνικών των άλλων καναλιών, των δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων, και δηλώνουν έτοιμοι να προασπίσουν τα δικαιώματά τους.
Διαβάστε και το ψήφισμα:
Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων τεχνικών του ALPHA που πραγματοποιήθηκε στις 26/01/2020 αποφάσισε παμψηφεί τα ακόλουθα:
Απορρίπτουμε την απαράδεκτη πρόταση της Διοίκησης του ALPHA περί παραίτησής μας και πρόσληψης στην εταιρεία GREEN PIXEL. Κανείς δεν μπορεί να μας αναγκάσει να παραιτηθούμε από τις δουλειές μας.
Καταδικάζουμε την τακτική που εφάρμοσε η Διοίκηση του Σταθμού φωνάζοντας ατομικά έναν-έναν εργαζόμενο στο γραφείο προσωπικού. Καμαράκια και απομονώσεις συναδέλφων δηλώνουμε ότι στο μέλλον δεν θα τα ανεχτούμε.
Οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία επιθυμεί να έχει μαζί μας η Διοίκηση, θα πρέπει να γίνει μέσω διαβούλευσης που θα μετέχουν, το σωματείο μας, η νομική του υπηρεσία, αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι όπως ορίζεται από το Νόμο. Άλλωστε οι όποιες αποφάσεις για τα εργασιακά θέματα που μας αφορούν παίρνονται πάντα ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ. Έτσι θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε και τώρα.
Δίνουμε εντολή στο σωματείο μας την Ε.Τ.Ι.Τ.Α. να ξεκινήσουν άμεσες κινητοποιήσεις, αν η Διοίκηση του ALPHA δε σεβαστεί την απόφασή μας και αρχίσουν και πάλι οι ατομικές κλήσεις στο γραφείο προσωπικού. Όλοι εμείς, μαζί με το σωματείο μας (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.), την ομοσπονδία μας (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.) αλλά και με το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας (Ε.Κ.Α.) είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε για να προασπίσουμε τις δουλειές μας και τα δικαιώματά μας.
Τέλος, καταγγέλλουμε σε όλους τους τεχνικούς των τηλεοπτικών σταθμών αλλά και στους συναδέλφους δημοσιογράφους και διοικητικούς, τις ενέργειες της Διοίκησης του ALPHA και ζητάμε τη συμπαράστασή τους γιατί αφορά τους πάντες.