ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Ξενύχτηδες για τη συνέντευξη Τσίπρα που ξεπέρασε το 28%

Μια από τις σπάνιες «προσωπικές» συνεντεύξεις του Αλέξη Τσίπρα, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μετά τα μεσάνυκτα της Δευτέρας οι τηλεθεατές του ΑΝΤ-1. Φιλοξενούμενος του Νίκου Χατζηνικολάου στο Ενώπιος Ενωπίω, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε όχι μόνο σε ερωτήσεις της πολιτικής ατζέντας, αλλά αυτή τη φορά και σε ερωτήσεις για την προσωπική του ζωή, την..
οικογένεια του, τη σχέση του με την πίστη, τα νεανικά του χρόνια, τα γούστα και τις προτιμήσεις του. Παρουσιάστηκε με αυτό τον τρόπο, ενώπιον των τηλεθεατών, ένα «πορτραίτο» του Αλέξη Τσίπρα που για πρώτη φορά εμφανίζεται στην τηλεόραση.
Παρά το προχωρημένο της ώρας, τη συνέντευξη παρακολούθησαν 776.000 τηλεθεατές κατά μέσο όρο, σε όλη τη διάρκεια της, από ώρα 12.00 έως 01.40 μετά τα μεσάνυκτα. Τηλεθέαση εξαιρετικά υψηλή, καθώς το «Ενώπιος Ενωπίω» κατατάσσεται στην 5η θέση του συνολικού ημερήσιου TOP 10 της Nielsen, μετά τις Μέλισσες, το Master Chef και το Οκτώ Λέξεις.
Αν και ο αριθμός των τηλεθεατών βαίνει μειούμενος, ιδίως μετά τη 1.00 τα μεσάνυκτα, για προφανείς λόγους, το μερίδιο τηλεθέασης παραμένει υψηλό και κινείται στην περιοχή του 25-30%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen που έχει στη διάθεση της η «Αυγή». Αυτό σημαίνει ότι 30% όσων παρακολουθούσαν τηλεόραση μετά τα μεσάνυκτα, ήταν συντονισμένοι στη συνέντευξη Τσίπρα.
Φανατικό κοινό, οι γυναίκες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen οι γυναίκες ήταν αυτές που παρακολούθησαν περισσότερο τη συνέντευξη, σε σχέση με τους άνδρες. Και οι μεγαλύτερες ηλικίες, σε σχέση με τους νεώτερους. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, το πιο πιστό κοινό ήταν αυτό των γυναικών άνω των 55 χρόνων, καθώς σχεδόν οι μισές (44,3%) από όσες ήταν μπροστά στο δέκτη της τηλεόρασης, ήταν συντονισμένες με τον ΑΝΤ-1.
Αγγέλα Νταρζάνου / avgi.gr