ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Εξώφυλλα… θησαυροί

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θα θυμούνται κάποια περιοδικά με τίτλους όπως «Ρομάντσο», «Θησαυρός», «Φαντάζιο». Ήταν τα λαϊκά περιοδικά με ασύλληπτες κυκλοφορίες που έπαιζαν το ρόλο της τηλεόρασης. Ήταν ένα «κανάλι» ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Απολιτίκ, τα περισσότερα, απευθύνονταν σε όλη την οικογένεια. Είχαν… σήριαλ (μυθιστορήματα συνεχείας), συνταγές μαγειρικής, αισθηματικές.. συμβουλές, κοινωνικά ρεπορτάζ και άφθονα ευθυμογραφήματα και γελοιογραφίες.
Ο Θησαυρός ήταν η μεγαλύτερη, ίσως, εκδοτική επιτυχία. Πρωτοκυκλοφόρησε τον 1938 (12 Ιουνίου) από έναν Σμυρνιό τεχνικό τύπου που αργότερα έγινε εκδότης και πολιτικός παράγοντας, τον Γιάννη Παπαγεωργίου. Στο περιοδικό συνεργάστηκαν όλα τα μεγάλα ονόματα της δημοσιογραφίας. Διαλέξαμε τα χειμερινά εξώφυλλα του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 1940, 1950 και 1960 για να δείτε και το πόσο προχώρησε η τεχνική των περιοδικών.
- δειτε φωτογραφίες και γελοιογραφίες στο pasatempo.wordpress ΕΔΩ