ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Η πρώτη ρωγμή στο αρραγές μέτωπο Χρυσοχοϊδη

του Χρήστου Ξανθάκη

Κάθομαι εγώ τώρα απέναντι στην τηλεόραση, τσάι στο ένα χέρι, κινητό στο άλλο (σχολιάζουμε κύριοι, δεν είμαστε χάπατα), αρχινάει ο Χατζής στον Alpha, παίζει μπαλίτσα, εμφανίζεται στην οθόνη ο Θέμης Σοφός, γνωστός δικηγόρος, βαριέμαι φουλ, λέω για κλαδικά θα πει και για δικαστήρια, ετοιμάζομαι να χαζολογήσω στο Ίνσταγκραμ (δεν φαντάζεστε τι..
χαζολόγημα πέφτει στο Ίνσταγκραμ!) και μπαμ σκάει η μπόμπα:
«Διερωτώμαι αν ο ίδιος ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χωρά στο υπουργείο. Προσωπική μου άποψη είναι ότι μετά από μια σειρά περιστατικών, δεν έχουμε καμία συγχώρεση στην πολιτική. Πρέπει να παραιτηθεί, εκεί είναι η ουσία της απάντησής του, όχι να πάρει 10 στην έκθεση».
Κι έχει και συνέχεια, εξίσου συναρπαστική:
«Δεν πρέπει να δοκιμαστεί άλλο ο κ. Χρυσοχοΐδης. Δεν μπορεί να πιστώνεται τις επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. Η πολιτική πίστωση που επιδιώκει δεν είναι σωστή, πρέπει να πιστώνεται στον επιχειρησιακό παράγοντα. Αλλά για να πάρει 10 στην έκθεση μας λέει ότι όποιος χτυπά παιδιά δεν χωρά πουθενά. Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν χωρά πουθενά. Ας βάλει τον κ. Αλιβιζάτο στην θέση του».
Τα άκουγα όλα αυτά τα ανωτέρω και μπλοκάρανε όλα τα γρανάζια στην κεφάλα μου. Διότι δεν είναι κάνας κομμουνιστής ο Σοφός και το διευκρίνισε κιόλας ότι δεν του άρεσε διόλου που ο ΣΥΡΙΖΑ «είχε αφήσει την αστυνομία να κάνει ό,τι θέλει και ήταν φειδωλή στις συλλήψεις». Τώρα όμως, πάλι σύμφωνα με τον λειτουργό της Θέμιδος, φτάσαμε στο άλλο άκρο γιατί ο Χρυσοχοΐδης δεν έδωσε τις σωστές οδηγίες και «έχει αφήσει την ηγεσία να δρα κατασταλτικά, ώστε να δείξει ότι δεν ισχύει το προηγούμενο καθεστώς».
Το επαναλαμβάνω για να μη νομίζετε ότι βγήκε από μπροσούρα του Ρουβίκωνα ή προκήρυξη του Ροσινάντε:
«Έχει αφήσει την ηγεσία να δρα κατασταλτικά, ώστε να δείξει ότι δεν ισχύει το προηγούμενο καθεστώς».
Αυτό που λένε δηλαδή ένα σωρό πολίτες, από φοιτητάκια που εισπράττουν δακρυγόνα με το κιλό ως τον δόλιο τον Ινδαρέ που τον κάνανε μπλε στο ξύλο:
Κάτι δεν πάει καλά!
Ε ναι παιδιά, να μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας. Ξαφνικά τσίτωσε η αστυνομία, ξαφνικά αγρίεψε, ξαφνικά φόρτωσε και αντιμετωπίζει τον πολίτη σαν ποτηρόπανο. Σαν να την είχανε δεμένη πισθάγκωνα ένα πράγμα και ήρθε ένας τύπος και της έλυσε τα δεσμά και την αμόλησε έτσι χύμα, με την εντολή να φέρει πίσω ένα τσουβάλι σκαλπ. Και τα ‘φερε…
Τα οποίον καμουφλάρεται συνειδητά από ουκ ολίγα μέσα μαζικής επικοινωνίας δια της μεθόδου «μεμονωμένο περιστατικό». Μόνο που μαζεύονται τα «μεμονωμένα περιστατικά», μόνο που αθροίζονται τα «μεμονωμένα περιστατικά», μόνο που πολλαπλασιάζονται τα «μεμονωμένα περιστατικά». Και είναι και τα κινητά τίγκα στην κάμερα και είναι χαντέ οι κάμερες πλέον, πενήντα μέτρα απ’ το περιστατικό το μεμονωμένο και πάλι γράφουν εικόνα. Ασταδγιάλα πια με την τεχνολογία, πώς να κάνεις τη δουλειά σου ρε φίλε;
Τέλος πάντων τα είπε ο Σοφός κι όπως έγραψα και πιο πάνω, δεν μπορεί κανείς να πει ότι τον έβαλε η Κουμουνδούρου να υποσκάψει τον υπουργό. Είναι η πρώτη ρωγμή στο αρραγές μέτωπο (βλέπε και τις δημοσκοπήσεις…) και δεν είμαι σίγουρος ότι θ’ αργήσει η επόμενη. Μην ξεχνάμε ότι για να λειτουργήσει η αστική δημοκρατία πρέπει να τηρούνται και κάποια προσχήματα. Και με την τακτική ταύρος σε υαλοπωλείο, τα προσχήματα γίνονται χίλια κομμάτια. Μπορεί και χίλια ένα…

Y.Γ.: Να δώσω πάντως κι έναν πόντο στον Χρυσοχοΐδη, γιατί συνεχίζονται σταθερά και αδιάλειπτα οι συλλήψεις ναρκεμπόρων στα Εξάρχεια-χτες το απόγευμα γίνανε μπροστά στα μάτια μου αρκετές.
Για την ώρα, ο "χώρος" αντιμετωπίζει έκθαμβος το φαινόμενο!

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost.gr