ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Όταν οι «λαθρομετανάστες» ήταν Έλληνες...

Στα τέλη της δεκαετίας του ’50 και αρχές της επόμενης δεκαετίας η Ελλάδα ήταν μια χώρα που προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της. Οι δουλειές λίγες και τα μεροκάματα χαμηλά. Διέξοδος η μετανάστευση. Νόμιμη και παράνομη. Αμερική, Αυστραλία, Γερμανία έμοιαζαν προορισμοί ιδανικοί για τους πεινασμένος κι εξαθλιωμένους Έλληνες. Στην εφημερίδα «Έθνος» του..
1959 ανακαλύψαμε μια δραματική ιστορία κάποιων Ελλήνων που αποφάσισαν να αναζητήσουν την τύχη τους στην Αυστραλία. Μπήκαν σε ένα «πειρατικό» στην Ισπανία και βγήκαν, όχι στο Πέλαγος, όπως συμβαίνει με τους μετανάστες που μας έρχονται εδώ, αλλά στον Ατλαντικό. Οι συνθήκες άθλιες, μέχρι κι εξέγερση έγινε στο πλοίο για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.
Αν αλλάξετε τις εθνικότητες, αν αντικαταστήσετε τους Έλληνες και τους Ισπανούς επιβάτες με τους Σύριους, τους Αφγανούς, τους Πακιστανούς και τόσους άλλους και αντικαταστήσετε τον Ισπανό καπετάνιο με Τούρκο έχετε μια εικόνα του τι συμβαίνει σήμερα.
- διαβάστε τη συνέχεια στο pasatempo.wordpress ΕΔΩ