ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Σε κίνδυνο οι δημοσιογράφοι της Λέσβου

Να δοθεί άμεση απάντηση στα ακραία στοιχεία

Ιδιαίτερα νοσηρό ειναι το κλίμα που συνεχίζει να καλλιεργείται από ομάδες ακραίων στοιχείων σε βάρος δημοσιογράφων της Λέσβου.
Παρά το γεγονός ότι το ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ έχει επανειλημμένα τονίσει την υποχρέωση των αρχών στην τήρηση της νομιμότητας,παρατηρείται μία χαλαρότητα η οποία βοηθά στη αποθράσυνση των ακραίων στοιχείων που πιστεύουν ότι μπορούν να..
παρανομούν ατιμώρητοι.
Την Παρασκευή, ήταν η σειρά της δημοσιογράφου της εφημερίδας «Εμπρός» και ανταποκρίτριας της εφημερίδας «Καθημερινή» στη Λέσβο Ανθής Παζιάνου να δεχθεί την επίθεση ακραίων στοιχείων (δείτε ΕΔΩ) που τις τελευταίες μέρες έχουν πρωταγωνιστήσει σε παράνομες πρακτικές, συστήνοντας μάλιστα και «ομάδες περιφρούρησης» στην περιοχή της Γέρας και περιπολώντας στα χωριά προκειμένου να μην εγκατασταθούν σε αυτά δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Κάτι που ας σημειωθεί ότι δεν ευσταθεί αλλά και διαψεύδεται από κάθε πλευρά ότι θα συμβεί.
Η ΕΣΗΕΠΗΝ καταγγέλλει εντονότατατα τα τελευταία γεγονότα  και την επίθεση σε βάρος της
δημοσιογράφου, μητέρας παιδιού τριών ετών, με διαδικτυακές αναφορές σε βάρος της τιμής, της
ηθικής, της υπόληψης και της επαγγελματικής της ιδιότητας, ξεκινώντας από την ιδιότητά της ως
γυναίκα.
Να σημειωθεί ότι επίκεντρο της επίθεσης σε βάρος της κ. Παζιάνου αποτέλεσε αναμνηστική φωτογραφία της αναρτημένη σε προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στην οποία εικονίζεται στη διάρκεια ρεπορτάζ της για την ομάδα «Cosmos» στο γήπεδο της Μόριας η οποία αποτελείται αποκλειστικά από Αφρικανούς αιτούντες άσυλο διαμένοντες στον εκεί καταυλισμό.
Είναι προφανές πως ειδικά στο νησί της Λέσβου έχει αναπτυχθεί ένας πυρήνας ατόμων που παρουσιάζουν μια ολοένα αυξανόμενη επιθετικότητα και από καιρό έχουν δείξει την
περιφρόνησή τους τόσο στη έννομη τάξη, όσο και στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Η, με
γεωμετρική πρόοδο, εντεινόμενη βία είναι προφανές πως αν δεν απαντηθεί άμεσα από τις
αστυνομικές, δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, θα οδηγήσει νομοτελειακά σε πράξεις που
μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ακόμα και την ασφάλεια ανθρώπινων ζωών.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ προχωρεί στην άμεση ενημέρωση της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη , της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις όσο το δυνατόν πιο άμεσες ενέργειές τους.