ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Υψηλές προσδοκίες, χαμηλή προσέλευση και δακρυγόνα

Με τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο για το «Μακεδονικό» να είναι κατώτερη των προσδοκιών, οργανωμένες ομάδες ακροδεξιών προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη που είχαν αποτέλεσμα τραυματισμούς και υλικές ζημιές.
Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών και λίγο πριν από τις 23.00 τα επεισόδια έλαβαν τέλος. Σε πλήθος προσαγωγών προχώρησε η αστυνομία.
Στην περιοχή του Λευκού Πύργου,
όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι διαδηλωτές ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, εθεάθησαν οι βουλευτές της Ν.Δ., Κώστας Γκιουλέκας και Έλενα Ράπτη, και ο ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Επικράτησε έντονο εθνικιστικό χρώμα, με την παρουσία παραθρησκευτικών ομάδων, παπάδων και φασιστικού τύπου οργανώσεων, που το τελευταίο διάστημα, με διάφορα προσωπεία, δραστηριοποιούνται γύρω από το Μακεδονικό.
Ο αριθμός των διαδηλωτών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, δεν ξεπέρασε τις 6.000, μολονότι οι διοργανωτές υπολόγιζαν στη συμμετοχή πολύ περισσότερων. 
- από ρεπορταζ της ΕφΣυν