ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Είναι ρίσκο η επανακυκλοφορία του Vogue;

Η πρώην διευθύντρια της Vogue Hellas Έλενα Μακρή με τον σύζυγό της
Υπάρχουν 40.000 έλληνες εκατομμυριούχοι. Ε, ας υπάρχει και Vogue Hellas

Πριν από λίγες μέρες, ο εκδοτικός κολοσσός Condé Nast International ανακοίνωσε την επανακυκλοφορία του περιοδικού μόδας Vogue –στην έντυπη και ψηφιακή μορφή του- μετά από συμφωνία με τις «Καθημερινές Εκδόσεις.
«Στην Ελλάδα υπάρχει έδαφος και ένα εξαιρετικά διψασμένο κοινό για θέματα που αφορούν τη διεθνή μόδα, τα εγχώρια, αλλά και τα..
μεγάλα brands. Ξέρουμε ότι το περιοδικό θα επανέλθει με αργούς ρυθμούς, όμως το γενικότερο κλίμα είναι θετικό», αναφέρει η Karina Dobrotvorskaya, Εκτελεστική Διευθύντρια Εκδοτικής Ανάπτυξης της Condé Nast International.
(...) Αν θεωρούν ρίσκο την επανακυκλοφορία του περιοδικού; Απ' ό,τι φαίνεται η απάντηση είναι ναι, ωστόσο επενδύουν στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει ένα μικρό, ωστόσο συμπαγές δίκτυο εγχώριων σχεδιαστών μόδας, φωτογράφων, δημοσιογράφων και εν γένει επαγγελματιών που κινούνται στον χώρο της μόδας (στυλίστες, μακιγιέρ, κομμωτές, κ.λπ). Κατά την Dobrotvorskaya πάντα, κάθε φορά που μία έκδοση της Vogue βγαίνει σε μία αγορά, αυτομάτως το ενδιαφέρον επενδυτών και διαφημιζομένων ανανεώνεται μαγικά και αυτό είναι ένα σπουδαίο μήνυμα που ως brand και μόνο στέλνει το περιοδικό.
(...)
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο, ωστόσο, που επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα του Business Of Fashion είναι ότι στην Αθήνα ζουν περί τους 16.500 εκατομμυριούχους - αριθμός μικρότερος συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, ικανός όμως για πείσει μεγάλους ομίλους πολυτελών αγαθών να επενδύσουν στην ελληνική πρωτεύουσα. Σε ολόκληρη την επικράτεια, οι εκατομμυριούχοι κυμαίνονται τώρα σε περίπου 40.000 και προβλέπεται ο αριθμός τους να παραμείνει σταθερός κατά την επόμενη δεκαετία.

- από εκτενές κείμενο στο lifo (ολόκληρο ΕΔΩ)