ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Επίθεση με ουρά

Η πρωτοφανής επίθεση (Μαρινάκη) στον Κώστα Καραμανλή και από την πρώτη (μάλιστα) σελίδα των χθεσινών «ΝΕΩΝ» ίσως έπρεπε να περάσει απαρατήρητη στην εποχή της υπερβολής που ζούμε...
Πρώτον, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που το Συγκρότημα τα βάζει με τον πρώην αρχηγό της Ν.Δ. και, δεύτερον, γιατί ο συγκεκριμένος (έμπειρος) συντάκτης πλειοδοτεί σε «αυριανικού τύπου» επιθέσεις εναντίον πολλών.
Αυτό που ομολογουμένως ήταν..
έκπληξη και γεννά ερωτήματα είναι γιατί επελέγη ένα τέτοιο κείμενο, σήμερα και μέσα από το έντυπο που δεν κρύβει τους δεσμούς του με την ηγεσία της Ν.Δ., για ένα κορυφαίο στέλεχος της παράταξης. Δεν είναι κρυφές, εξάλλου, και οι σχέσεις Μαρινάκη - Μητσοτάκη...
Τι ήταν εκείνο που ώθησε την ηγεσία της Ν.Δ. και το επιχειρηματικό της αποκούμπι στα ΜΜΕ να προχωρήσουν σε μια τέτοια ενέργεια; Τι ήταν αυτό που έκανε τον κ. Μητσοτάκη και τα στελέχη του να επικυρώσουν με τη σιωπή τους ένα τέτοιο επιθετικό δημοσίευμα για έναν πρώην πρωθυπουργό και εν ενεργεία βουλευτή του κόμματός τους;
Γνώστες των τεκταινόμενων στον χώρο της Δεξιάς σχολίαζαν πως τίποτα το παράξενο δεν υπάρχει στη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Αυτός δεν δίστασε να ταχθεί με τον Αντ. Σαμαρά κι εναντίον της οικογένειάς του, στον Καραμανλή θα δίσταζε;» σημείωναν με έμφαση.
Η παρατήρηση αυτή είναι εύστοχη και δίνει μια εξήγηση στα γεγονότα. Ομως, όπως δείχνουν τα πράγματα, υπάρχει κάτι πιο βαθύ. Ο Κ. Μητσοτάκης -είτε γιατί σύρθηκε είτε γιατί είναι επιλογή του-, ταυτιζόμενος με την Ακροδεξιά του κόμματός του, έχει οδηγήσει τη Ν.Δ. σε έναν μετασχηματισμό που την απομακρύνει εντελώς από τις ρίζες της.
Επιδιώκει να δημιουργήσει ένα «νέο», διαφορετικό πρόσωπο στο κόμμα, από αυτό που γνωρίζουν οι συντηρητικοί ψηφοφόροι και όχι μόνο. Για να το πετύχει, έχει ανάγκη από τη στήριξη Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Κι αυτή τη στήριξη του τη δίνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τα Μέσα που διαθέτει για να εξυπηρετήσει δικούς τους επιχειρηματικούς και άλλους σκοπούς.
Το προσωπικό χτύπημα στον Καραμανλή δεν δείχνει μόνο ένα ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών. Δεν φαίνεται να είναι ενταγμένο απλώς στη λογική της «πατροκτονίας», για να ισχυροποιηθεί ο νέος αρχηγός στη θέση του. Δείχνει περισσότερο ότι ο νυν αρχηγός της Ν.Δ. είναι δέσμιος των ακροδεξιών και θέλει να απαλλαγεί από ό,τι συμβολίζει το καραμανλικό άνοιγμα στον μεσαίο χώρο.
Εκτός βέβαια κι αν πρόκειται για κάποια... υπερβολή του συγκεκριμένου αρθρογράφου, που έγραφε παρόμοια και επί ΠΑΣΟΚ. Που μάλλον δεν ισχύει.

Eφημερίδα των Συντακτών / Άποψη